Hälsorapport v 23

Vecka 21 och 22 försvann här på bloggen. Jag åkte på min 10 dgr Yogalärarutb och valde bort tid vid datorn för att vara mer i processen. Min hälsa ökade drastiskt och jag avgiftade mig från kaffe och sötsaker på ett kick, ungefär 2 dagar. Energin blomstrade efter några dagars utrensning, fysisk, mental och känslomässig. Hyn blev vackrare och slätare. Humöret på topp. Magen platt, det betyder att den inte var uppsvälld.

Nu har jag varit hemma fem dagar…. jag dricker kaffe, äter godis, sötsuget är tillbaka, även humöret som går upp och ner, hyn har blivit sämre. Själen sjunger dock fortfarande!!!!

Jag lär mig återigen hur lätt det är att få nya sunda vanor och se effekterna av dessa. Och jag lär mig också hur snabbt jag kan falla tillbaka i begär-träsket igen.

Den råa sanningen är att valet hur jag vill ta hand om min kropp är mitt – jag har alltid ett val och jag vet vilket jag mår bäst av!

Nationaldagen

Vi tar det lite lugnt eftersom Maya är trött och hängig efter några dagars förkylning. Klär henne varmt och oss somrigt och tar bilen till sjön för ljuvlig och stillsam frukost i det gröna. Mammalycka

Äter inte så bra idag, en glutenfri pizza, en chokladboll, en bakelse och ngr smågodisar slinker ner med lätthet, suck! Känner mig småhungrig hela tiden och funderar (läs=gör inget åt det) på att jag säkerligen behöver äta mer protein, eftersom den vegetariska kosten jag äter inte är så rik på det. Och så funderar jag sedan en vecka starkt på att minska intaget av kolhydrater…. Men eftersom jag är så hungrig hela tiden så känns det som ett för stort steg, jag är ju ständigt sugen.

Och att mer intag av protein, gör mig mer mätt och mindre sötsugen har jag ju full koll på – så frågan är bara när jag ska bestämma mig för att börja. Och en annan intressant fråga jag har med mig är: Varför jag väljer denna livsstil istället, vad ger den mig?

Raskar runt med Eva runt älven och avslutar dagen med Sunyoga och skrivande – underbart!

Tisdag

Mysig soft dag hemma med prinsessan. Vi myser, tar det lugnt oh chillar… så att hon får krafterna tillbaka. Gör lite yoga på gräsmattan och mediterar när hon sover på soffan. Går min älvrunda senare på eftermiddagen när Nogge kommit hem. Härlig rask promenad med Vedanta-talks i hörlurarna.

Äter bra idag! Quinoa och grönsaker till lunch, veg.köttfärssås till middag. Inget sött! Känner mig nyttig och fräsch idag, skön känsla!

Avslutar dagen med meditation – perfekt när det är fotboll/sport på teve´n, då kan jag mediterar i ensamhet, så skönt!

Onsdag

Försov mig, vaknade 06.20 och det blev full fart på både mig och Nogge, puh! Hann alltså inte ut på promenad. Ingen träning alls idag, det var en heldag i skolan som avslutades med grillbuffé på kvällen vid Siljan. Supermysigt!

Känner mig närvarande, lugn och balanserad – fått två komplimanger att jag ser ut att må så bra, att jag strålar* det är så roligt att det jag känner även syns på utsidan. Jag mår verkligen bra sedan jag slutade jobbet här i maj och landar allt mer i mig själv, i min relation till mig själv och min relation till min familj. Lovely!

Ätit bra idag, bara en halv cheesecake (utan botten) och lite jordbubbar var det ”onyttiga” som jag åt. Känner mig motiverad idag med kosten!

Torsdag

Försov mig inte, däremot var jag för lat för att gå upp och gå ut, fast årstiden är den allra ljuvligaste just nu. Hann inte träna senare heller, ingen yoga, ingen promenad… men mediterade på kvällen.

Ätit bra idag, var sååå sugen på att köpa en chokladboll när jag köpte min lunch idag, men stod emot frestelsen tills min klasskamrat bjöd ut sin halva då var jag snabb att dela på den med en annan klasskamrat…. så jag åt alltså 1/4 dels chokladboll ändå!

Haft världens energi och farit runt och fejjat i Kråkslottet! Idag avslutade vi utbildningen Kreativt Entreprenörskap i Leksand och nu har jag under den senaste månaden avslutat två utbildningar, ett jobb och sagt upp min coachingmottagning – jag känner glädje, spänning och frihet inför framtiden! Halleluja!

Fredag

Sunyoga på trappen och senare en morgonpromenad, inte i ottan, men väl kl 08.00. Skönt!

Arbetar i min yogastudio och numera också coachingmottagning, städar och fejjar och kommer på plats. Det känns skönt och rätt. Eftermiddagen och kvällen njuter jag av familjen och det vackra sommarvädret, värmen och solen. Jag älskar den här tiden!

Äter bra tills kvällen, då jag moffar i mig lite saltigt snacks.

Lördag

Ställde klockan för säkerhetsskull nu när den inre timern är opålitlig… och då vaknar jag såklart innan den ringer och beger mig ut på promenad med en vän runt älven, härligt att gå så tidigt (06.00) en lördagmorgon, allt är så tyst och fridfullt…. väckarklockan förövrigt glömde jag stänga av, så den väckte visst Nogge, hehe

Njutfull och stillsam dag med massor av tid och närvaro med barnen….. mums! Jag älskar den frid jag känner inom nu. Halleluja-moment. Tacksam att jag är mentalt och känslomässigt där jag är nu, vet att det är resultat av medvetna val och genomgång av mycket hårt oväder, tacksam att jag klarade stormarna och tog mig ut på andra sidan. Efter regn kommer solsken.

Äter väldigt bra och medvetet, även om jag (medvetet) moffar i mig en Kinapuffspåse alldeles själv och äter en tablettask och en stor tallrik MarängswissGlass – jag äter medvetet eftersom det är lördag, då är det ju okey att smaska på tycker jag…. det är smaskandet i vardagen jag vill åt (läs, förändra).

Söndag

Härlig dag som börjar med åskoväder, vädergudarna som visar sina krafter – magiskt!

När regnet dragit förbi går jag en promenad. Njuter av dagen, lugnt och stilla tempo. Andas. Är närvarande. Äter bra hela dagen förutom när vi bjuds på makalöst god rabarberpaj hos min brorsdotter, mums! Annars boostar jag kroppen med nyttigheter och protein som ger mig mättnadskänsla och nöjdhet.

Flöde och harmoni känner jag under kvällen, först ett härligt yogapass, cykeltur hemåt, meditaion och huvudstående innan jag skall lägga mig. Ett underbart avslut på en härlig helg.

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *