Hälsorapport v 32

Måndag

Regnet öste ner när jag vaknade, valde snabbt bort promenaden.

Ätit bra idag, förutom lite fika när vi firade barnens kusinbarn. Traskade en promenad runt älven med en vän, men vi hade så mycket att prata om att vi förlängde rundan ett par kilometer innan vi kunde vika av hemåt – jätteskönt!

Avslutar dagen med soffmys (film), grönsmootie och en kopp kaffe. Kurar med älskade maken. Känner mig nykär just nu – härlig känsla efter 17 år tillsammans med mot och medgångar. Kärleken består. Kärleken växer. Jag är tacksam!

Tisdag

Ingen morgonpromenad, så himla trött när jag vaknade och skulle tidigt till jobbet. Men gick på eftermiddagen istället, skönt!

Ätit bra idag, salladsbuffé till lunch, men buffé är ju buffé och det blir lätt lite för mycket. Inget godis idag eller igår iallafall… skönt! Var så sugen på nått ikväll, stolt att jag skalade mig en morot och drack en kopp kaffe och blev nöjd med det.

Tänkte göra Sunyoga till kvällssolen, men glömde bort det. Saknar Sunyogan och ska göra det oftare…

Onsdag

Ingen promenad idag heller. På morgonen gick jag upp och prioriterade att göra ett långt blogginlägg istället för morgonpromenad.

Sen var det familjen i fokus hela dagen. Myste tillsammans på utflykt – mammalycka!

Senare på eftermiddagen åkte jag till Stockholm och checkade in på hotell, ska gå en 2 dagars kurs som börjar tidigt imorgonbitti.

Ätit jättegod lunchbuffé, så jag åt lite för mycket… efterrätt ananas och glass, slurp! Ätit en glass också. I bilen på vägen till Sthlm drack jag kaffe och åt en DubbelNougat, så typiskt mig, när jag är ute och åker ”unnar” jag mig gärna (läs: alltid) nått gott.

Slutsats, inte så bra kost. Ingen fysiskaktivitet. Men mår själsligt bra efter en underbar dag med familjen! Känner mig så lycklig och tacksam!

Torsdag & fredag

Sött, salt och fett kommer stå framme hela dagarna, är det första Anna säger när Accessutb. börjar. Och givetvis vatten.

Och under dagarna fyller jag på förrådet med smågodis, naturgodis, nötter, chips, popcorn, frukt. Men jag gör det medvetet, jag lär mig att lyssna till vad kroppen behöver och inser att när jag är i så starka processer som Access tar mig till så vill kroppen gärna äta just sött, salt eller fett. Och jag tränar mig att äta utan att döma. Och det är en skön känsla. Jag äter medvetet och jag är medveten i min kropp och förnimmer dess minsta signal.

Så tacksam för dessa verktyg som hjälper mig att stanna upp och vara ännu mer medveten och lär mig gå bortom mitt ”mind”, mitt intellekt.

Tränade faktiskt ”medvetenhet” på fredagmorgon, vaknade tidigt på hotellet. Tanken var att gå ut och gå, men kroppen kändes trött. Så jag stillade mig, stannade upp tanke och handling, lyssnade in kroppen och frågade om den vill gå ut och gå eller sova en stund till. Och kroppen ”svarade”, sov längre.

Startar min hemfärd från Stockholm vid 19.30. Kör hela vägen hem och märker att jag sitter och sjunger, trallar och stundom lyckoskriker i bilen , Wow, vilken boost att gå den här kursen! Vad spännande att se vart jag nu för mig själv….

Lördag

Ingen träning och aktivitet, förutom bad med Maya. Hela dagen ägnades åt familjen, naturen och att njuta av sommarvärmen som plötsligt svepte tillbaka. Åt god buffé på Främby Udde och Taco´s till middag, massor av godis, smågodis, kinapuffar och en Dubbel Nougat, frossade rejält.

Prima ballerina känner jag mig som – lycklig, trallande och glad! Mår gott i kropp, sinne och själ! Lycklig!

Söndag

Jag och barnen skulle ta en morgonrunda, dom cyklandes och jag promenera. Oscar drog sig ur i sista sekund. Maya och jag for iväg, men det var lite tråkigt åt henne, så vi pausade i lekpark… då passade jag på att göra Sunyoga medans hon lekte.

Blev en promenad till alldeles efter, då Eva ville gå. Då fick jag minsann en hurtrunda runt älven, skönt!

Ätit bra idag, inget onyttigt. Lyssnade in kroppen till frukost och det resulterade i en fruktgröt, mums!

Var med familjen så gott som hela dagen förutom då jag lyxade lite själv med en tupplur på gräsmattan och sen kanaliserade text. Avslutade dagen med Sunyoga i solnedgången.

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *