Hälsorapport v 38

Måndag

Återhämtning, morgonpromenad, studier, umgänge med familjen – dvs en ljuvlig dag!

Ätit bra, men varit toksugen på nått typ hela tiden, men klarat att undvika socker och fettfällan. Och klarat att enbart dricka 2 koppar kaffe trots sug efter massa fler.

Hör mitt sug ihop med stillheten… hmm, troligtvis. När jag har fullt upp behöver jag inte dämpa något med att stoppa i munnen, nu när jag är i stillhet vill jag gärna äta märker jag. Intressant. Jag iakttar mitt beteende och stannar och möter upp känslorna.

Känner sån oerhörd tacksamhet över min familj och min make, min bästa vän i världen!

Tisdag

Morgonpromenad i mörkret – skönt!

Mycket på agendan idag, men skött maten. Mår bra! Och som tur var hade jag mitt LunchYogaPass på Må Bättre, gott för kropp och själ!

Glad att det är 16 anmälda till min nya Yogagrupp i Falun – jag älskar verkligen Yoga!

Onsdag

Promenad i ottan – det känns lätt och energifyllt nu att gå iväg på morgonen.

Min frukost, havregrynsgröt, protein/gröndrink. Åt en plutt lunch med Oscar i skolan, fick komplettera den med 2 knäckemackor med lax. Mellis protein/gröndrink. Halv RawfoodBar. Äpple. Middag 2 st 10 kronors Burgare på McD. Och så slank det ner 2 nävar ostbågar. (Det är Nogge som har snacks en onsdagkvälll… fotboll, Zlatan kräver det enligt honom)

Druckit 3 koppar kaffe idag – men det kändes rätt, en till frukost/lunch/kväll.

Känner mig lite tung i huvudet, jagade runt i butiker efter barnkläder efter jobbet – oj oj oj vad dom växer…

Min kropp hade önskat ett Yogapass el Promenad som avslut på dagen, men tyvärr behöver jag sätta mig och göra lite arbete vid datorn.

Torsdag

Oj, vilken natt. Oro och ångest höll mig vaken igår natt. Jag gick igång helt på stressen som var kvar efter en tuff dag. Försökte med spikmatta, tacksamhets tänk, positivt tänk, läsning, andningsövningar mm för att komma till ro. Somnade utmattad på morgonkvisten. Promenaden valdes bort för att ligga kvar i sängen.

Släppte ut det sista av frustrationen på vägen till jobbet då jag skrek för full hals i bilen, kände vibrationerna i kroppen började flöda och stressen fick en väg ut. Skönt!

Bra dag på jobbet, UNDERBAR kväll med barnen – känner mig lugn, harmonisk och glad!

Ätit bra, inget onyttigt och märker att jeansen börjar sitta löst igen. Sååå härlig känsla!

Tacksam att jag är där jag är och har verktyg att möta det jag är i, att jag vågar möta det jag mötte i natt och framförallt respekten för att fortsätta min inre växt som jag vet ger mig det inre lugn jag eftersträvar och många långa stunder upplever.

Fredag

Skipp av morgonpromenad igen, skulle åka så tidigt mot Tällberg. Tog igen promenaden på eftermiddagen då jag hade Walk&Talk  med coachklient – love my job!

Underbar dag i balans och närvaro! Känner lycka!

Ätit si så där, världens hotellfrukost uppdukad på Hotell Dalecarlia men jag tar endast lite fil och bär. Hoppar riktig lunch och tar istället ett Statoil korv och en Snickerskaka på Lager 157 – suck! Inget smart val, men det funkar.

Tacos till middag och DubbelNougat till myskvällen. Mums! Kunde lätt ha ätit 2 eller 3 till…

Lördag

Mentalt och själsligt mår jag prima – startar dagen med ljuvligt Yogapass i JohannesKyrkan i Falun. Det är så fridfullt och stämningsfullt så jag får gåshud – såååå tacksam!

Kroppslig lyx, då jag efter yogan får skön ansiktsbehandling av hudterapeut Annika, mmmm så skönt!

Regnet öser ner och jag kurar med barnen, spelar kort, umgås, myser, pysslar och har det gott!

Frossardag – magen strejkar framåt kvällen efter invärtes misshandel, huuu!

Överraskande energiboost i tv-rutan när Lena-Maria är gäst i ”Här är ditt liv”, jag sitter fängslad med tårarna rullande nerför kinden. Wow, vilken livsenergi hon förmedlar – jag blir så inspirerad och tacksam! Det är sådan här tv som gör gott i världen! Tack SVT!

Somnar (först på soffan, givetvis efter programmet Här är ditt liv) lycklig och tacksam, känns som jag somnar leende av tacksamhet till min familj och mitt liv!

Söndag

Två morgonpromenader. Först min egen runda och när jag efter den satt och åt frukost ville även E gå, så du hängde jag på henne en sväng till. Kärlek till promenaderna gjorde det, men stor anledning var givetvis den djupa pratstunden med E.

Ätit bra idag, inget sött och onyttigt. Men magen är uppsvälld av gottesviterna sen igår.

Skön dag med mycket lugn och närvaro. Städade bilen och rengjorde ugnen, kändes befriande efter att jag gått och känt att jag borde göra det under en längre (mycket lång) tid.

Eftermiddagen tillbringade jag och barnen i skogen på Sagovandring – gjorde gott i sinnet och själen.

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *