Idag känns det bättre

Vill börja med att tacka för alla fina kommentarer på bloggen och via sms och Facebook – er kärlek värmer i hjärtat! Jag har så dålig mottagning här, så jag försöker fokusera på ett inlägg emellanåt. Tyvärr är det dödfött att ladda ner bilder, men jag fotar och kommer lägga ut bilder när jag kommer hem.

Nu är det onsdagkväll och allt har känts mycket bättre idag. Så tacksam för det. Jag hör min egen elaka röst om mig själv och är glad att jag äntligen hör den. Den har säkert varit här länge, den rösten, men utan att jag varit medveten. Nu är jag medveten om mitt dömande om mig själv och hur jag ibland ser ner på mig själv och mina val. Och när jag är medveten kan jag förändra. Och att vara här med denna underbara lärare som lär ut precis det jag behöver lära känns som en gudomlig gåva. Jag ber inte om stöd, utan märker att universum svarar upp ändå, genom det som någon säger eller genom lektionerna med Sky, eller genom ett djur jag ser. Tex den vackra glittrande svarta skalbaggen vid duschen, och enligt Solöga och Djurens Språk vill skalbaggen säga; att sätta sig själv främst.

Lektionerna idag har varit gudomliga och jag blir ödmjuk för hur lite jag vet trots att jag varit Yogainstruktör i 7 år, och jag är så tacksam för all kunskap jag får ta del av och sättet dom lär ut det på. Det är så mjukt, kärleksfullt och tillåtande – och jag längtar tills jag kommer hem och får sprida denna energi vidare.

Vi har haft lektioner utomhus varje dag, teorilektioner om medvetenhet. Och idag lärde jag mig Japa, som är kraftfulla mantran att säga till sig själv under meditation. Precis den kraften jag behöver fånga upp nu. Så nu skall jag träna Japa. Helst skall den sägas 108 ggr som är ett magiskt nummer.

108 ggr varje morgon under Pudjan sjunger vi Gayatrimantrat – första morgonen hade jag världens motstånd och både kropp och sinne kämpade emot. Men imorse sjöng jag mantra för mantra helt medveten och huxflux var det slut och vi hade sjungit alla 108 gånger och min kropp vibrerade från insidan. En häftig känsla!

Det är mycket som är häftig och jag känner att jag väcker upp en medvetenhet och förståelse för vad min kropp så länge längtat efter. Det här är så mycket mer än asanas -det här är så mycket andlighet och storhet. En andlighet och storhet som finns i oss alla och som yogan hjälper oss komma i kontakt med.

Namaste

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *