Bara stressad

Avslutat fem föreläsningsdagar med Psykiatrin i Falun och Säter där jag föreläst om Stress i arbetslivet och lärt ut olika avslappningstekniker. Det har verkligen känts som hjärtejobb, jag är så tacksam.

Själv minns jag så väl då jag för en 6-7 år sedan åkte akut till Falu Lasarett och efter EKG fick beskedet att mina värden var tipp topp men jag vara ”bara stressad”. Där stod jag med min panikångest och orden klingade, ”bara stressad”. Jag var helt tom… jag hade ingen aning om hur jag skulle tillämpa vare sig yoga eller meditation i mitt liv, trots att jag lärde andra det.

Som tur var lärde jag mig det längs vägen – to walk my talk.

Min egen stress handlade mycket om mitt medberoende och hur jag flydde genom livet med att fylla ekorrhjulet, fylla och fylla. Fylld av egna åtaganden, jobb jag skaffat, klasser jag höll, företag jag drev, styrelseuppdrag jag tackat ja till… toppade det med egna krav, föreställningar om hur livet skulle vara och en ryggsäck med värderingar som gått i generationer.

Puh, jag blir alldeles slut av att skriva det. Då levde jag det. Brände ljuset i båda ändarna som min far alltid sa. Jag brann inifrån. Jag höll på att brinna upp. Är jag inte aktsam (läs: medveten) så kan det ta fyr igen. Återfallsrisken är där. För mig har det handlat mycket om att skala av istället för att fylla, stanna upp, känna istället för att springa. Och att varje dag ta hand om mig, det jag känner och det jag behöver. Säga ja till mig själv. Tacka ja till mitt liv.

Lilltorpet

Lilltorpet

Lilltorpet

Lilltorpet

 

Kommentarer till “Bara stressad

  1. Pingback: Mer om min stress « Inspire Sofia Norgren

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *