Hälsorapport v 52

Måndag

En njutfull dag i hemmet! Lugnt och stilla förutom en pigg och väldigt pratglad tjej som talade mest hela dagen, men det var såklart bara charmigt och underbart… började få nog av hennes babbel vid kvällskvisten bara när hon surrat oavbrutet i 11,5 timmar.

Ätit bra idag, känner mig nöjd! Gick promenad på Eva, superskönt! Saknar solen, annars är allt bra.

Familjelycka

Tisdag

Jag är på gång! Jag gick morgonpromenaden i ottan, hade yoga på lunchen och gick igen med Eva på eftermiddagen. Äntligen en bra dag med motion och hälsa!

Gjorde ljusbehandling också och åt bra, sallad till lunch tex och så åt jag i och för sig lite polkagrisar… bara 3 koppar kaffe. Silverthé.

Mår bra mentalt och känslomässigt, känner mig ganska balanserad. Skönt!

Är lite orolig för min syn, eller orolig är inte rätta ordet.. men sedan operationen för en och halv vecka sedan har jag suddig syn med oskärpa. Inget som gör ont, det läker fint, men synen är inte bra ännu. Det kan ta flera veckor säger dom. Men misstänker att jag måste göra en till operation, suck. Och i så fall lär jag nog först kunna göra den efter min Baliresa. Och eftersom jag är borta i 30 dagar, så känns det länge att gå med ansträngd syn. Men men, det är lite lyxproblem. Om synen inte är bra så opererar dom om gratis, så det löser sig såsmåning om.

Avslutar dagen med meditation och skrivande – älskar sådana avslut!

Onsdag

Mentalt känns det bättre….

* jag kom på under meditationen igår kväll att njurarna och öronen (mitt tinnitus) hör ihop (meridian) och när jag dricker mycket kaffe så påverkas njurarna. Och nu under julen har jag upplevt min tinnitus mer. Och så kom jag på att jag smygökat min dos av kaffe, från ca 3 koppar per dag till 4-5 koppar per dag. Så nu drog jag ner den igen, idag har jag bara druckit 2 koppar. Det orsakade huvudvärk, men hellre huvudvärk i några dagar än mitt höga brus i örat. Nu återstår att se om det hjälper. Jag tror inte burset försvinner helt, men om upplevelsen av ljudet minskar så är jag tacksam.

* och så har alla promenaderna gjort gott i både kropp och knopp!

* jag har jobbat två halvdagar och det gör gott att få komma iväg lite, då uppskattar jag ledigheten mer. Jag behöver balans.

Gick morgonpromenad i morse innan jobbet, så skönt! Ätit bra idag, inget kött, lite kaffe ( två koppar) silverthé, frukt. Vegetarisk lunch och middag. Inget kvällsfika. Men jag har ätit några bitar mörk kardemumma choklad på jobbet, supergod och några polkagrisar som var kvar i skåpet sedan polkagrisglassen jag gjorde på juldagen.

Somnar tidigt på soffan. Går upp och mediterar och går till sängs innan 22.00. Underbart!

Torsdag

Morgonpromenad. Känner mig lättare och sundare igen. Mina bad-days är borta och just nu känner jag mig väldigt belåten i min egen kropp – skön känsla! Tacksam

Det blev en lugn och stilla dag hemma med Oscar som var sjuk. Maya lekte hela dagen med grannens barnbarn, så jag och Oscar kunde umgås och mysa bara vi två. Det är härligt att få ge all sin uppmärksamhet åt ett barn emellanåt, det märks att det gör så gott.

Hemma hela dagen, förutom att jag tog en promenad till när Nogge kom hem från jobbet. Skönt att komma ut en stund.

Ätit jättebra. Var supersugen på Daimen som legat i skåpet sedan i lördags (bara det) men jag stod på mig och gjorde mig en nyttig smootie istället.

Barnen såg på teve och jag och Nogge kunde meditera tillsammans i 20 min, magiskt! Såååå tacksam!

Själen mår så bra efter promenader, närvaro hemma, skrivande, meditation och så har jag haft tid till att läsa.

Nyårsafton

Njutfull, stilla och lugn dag och natt med familjen, precis så som jag önskat.

Ätit mycket gott idag, fikabröd, smågodis, daimen som legat i skåpet sedan Juldagen försvann i ett nafs och även en DubbelNougat slank ner.

Gick en längre skön promenad. Känner mig närvarande, lugn, avslappnad och harmonisk – njuter verkligen av att vara ledig med familjen. Uppskattar mitt liv så mycket!

Nyårsdagen

Inte en godis jag ätit idag, trots att det fanns kvar sedan igår och trots att jag köpte lördagsgodis till barnen. Kändes skönt. Är stolt över mig själv. Har dock ätit lite fika, eller närmare bestämt två muffins och två drömtårtebitar… så det kanske inte var så lite.

Idag har jag varit vegetarian igen. Känns rätt. Känns så bra i kroppen.

Skön längre promenad i solljus – härligt!

Ännu en lugn och stillsam dag. Börjar bli aningen rastlös faktiskt, haha, blir skönt att jobba på måndag igen. Jag gillar balans.

Söndag

Nogge har jobbat hela dagen, men jag såg till att hinna ut och gå tidigt imorse innan han for och så fort han kom hem så gick jag en kvällspromenad… det är 12 dagar kvar till bikinin ska på, så nu behöver jag snabbtrimma! Det är ju typiskt mig att göra allt i sista sekunden, känns inte så hållbart vid sådana här förändringar.

Men jag var duktig med maten idag också, två gröna proteindrinkar, vegetaris lunch, stekte lite ris (rester från Kina igår) och grönsaker, vegetarsikmiddag blomkål i ugn med lite tomater, kvällsfika en apelsin och en macka. Druckit 4 koppar kaffe idag, dvs en för mycket. Druckit thé, silverthé och ingefärsvatten. Inget godis! Lite nötter och några sesamkex.

Själsligt mår jag bra, har ju promenerat (nästan som mediterat) och så har jag skrivit och gjort lite SunYoga i pulkabacken.

Mentalt har jag varit lättirriterad och rastlös, lite otålig. Känner jag jag längtar till vardagen igen. Välkomnar den imorgon, känns ändå lagom med en halvvecka arbetsvecka.

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *