Julen ut

Måste bekänna en sak. Våra julgardiner åker ner först idag!

För några år sedan skulle det aldrig ha hänt, jag hade i mitt höga tempo även rusat förbi och ryckt ner dom typ på nyårsdagen. Förr höll jag fasaden uppe och jagade på mig själv kring massa måsten som jag själv tillåtit mig att skapa. Måsten som mest skapade ångest och kramp i bröstkorgen.

Nu har jag i och för sig gått och stört mig lite på dom röda gardinerna, tyckt att dom släpper in för lite ljus. Men samtidigt känt tacksamhet, för dom döljer väl dom oputsade fönstren.

Idag åker dom in i tvättmaskinen iallafall och trycks sen in i vårt proppfulla ”linneskåp” till nästa jul. Fönstren släpper nu in ljus och jag väljer att se den vackra snön och fåglarna utanför istället för dom lortiga fönstren.

Julen ut

Ljuset in

 

2 kommentarer till “Julen ut

 1. Elin J.

  Så fint det blev i erat köksfönster, Sofia! 🙂

  😉 Jag för min del har fortfarande kvar det röda; -röda kudder i soffan, min underbara röda filt med hjärtan på, den vackra röda stjärnan från Indiska i fönstret ut mot sjön, den röda ljusslingan i ett annat fönster, den röda glasängelen och röda tulpaner….

  Några rader från en söt, liten norsk barnvisa dyker upp i mitt inre…
  ”…Det er fordi jeg elsker alt det röde,…”

  Det röda i vintertid står för mej för kärlek & gemenskap, omfamnande atmosfär, lugn & ro och energier där det nya kan gro för att sedan växa fram i våren, -det gröna och schöna!
  Så snart…, -snart plockar jag fram det vårgröna ! Jag väntar in naturen… -snart våras det! 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *