Mitt fokus

Vart ligger mitt fokus?

Ofta är tyvärr mitt fokus på negativa saker. T ex det jag är missnöjd över i mitt utseende märker jag främst i spegeln, saker som är ogjorda stressar jag upp mig över hellre än att vara nöjd över det som blivit gjort, och så tycker jag att jag tillrättavisar barnen alldeles för mycket. Fokus ligger på fel saker, fel händelser och fel personer.

Och det är så fantastiskt skönt att inse hur det är ställt. Se vart blicken rör sig … och alltså även energin. Where attention goes energy flows.

För det är så himla enkelt att ändra sig, när man väl har insikten om sitt eget beteende. Jag dömer inte mig själv att jag gör så, jag ser vart det kommer ifrån. Men det är sannerligen inget gynnsamt förhållningssätt till livet. Och jag vet också att jag inte är så jämt, lika ofta ser jag åt det andra hållet. Men jag är mäktastolt att jag gör den förändringen nu i livet, tar medvetna steg åt den riktning jag vill. Till rätt saker, rätt händelser, rätt personer – det som gör mig lugn, trygg och glad. Blir mer av den jag vill vara. Allt ligger i mina händer – jag har makten att skapa den jag vill vara. Allt börjar med mitt fokus.

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *