Naturlagar

Mitt liv är som en ända lång process. Det är säkert ditt också oavsett om du är medveten om det eller inte. Jag känner mig ganska medveten om min process. Jag gillar den på så vis att jag har tillit till den. Jag har slutat försöka sätta mig över naturlagarna och börjat ha tillit till dem istället.

Jag påstår inte att det funkar alla gånger. I söndags hamnade min pappa på sjukhus och då satt jag i bilen och skrek och grät ut min smärta, skrek till Gud att jag inte var redo än, att jag behöver många år till med honom. Bönade och bad om att få ha honom kvar.

Där och då var jag uppenbarligen inte redo för naturlagarna. Nu mår min pappa bättre och min smärta har stillat sig. Nu vaggas jag åter tillbaka i tilliten. Och det är så fantastiskt skönt att vara där. I friden över det som är.

Jag har haft förmånen att få uppleva tillståndet av trygghet, frid och stillhet flera gånger i mitt liv, tackvare yoga, meditation och Oneness och i det varandet så bubblar glädjen. En glädje som inte är som någon glädje jag upplevt annars. En lycka snarare. En bestående frid som varar trots yttre omständigheter. Och att känna det är frihet.

I söndags var jag inte fri, jag var slukade i rädslan grepp. Egots grepp. Och det är helt okej det med. Det är okej att vara mänsklig. Det är smärtsammare men det är okej. För mig hjälper det att komma ihåg att jag bara har mänskliga upplevelser… men att jag är en själ. Evig. Precis som min pappa. Evig. Och att alla själar är oskiljaktiga. Och att egot alltid upplever sig åtskiljt.

Yogan ger mig ett val. Yogan ger mig nyckeln till det själsliga. Genom yogan så känner jag själen i kroppen. Och när jag känner själen i kroppen så försvinner all rädsla och ersätts med tillit. Tillit till naturlagarna. För jag vet att allt är som det ska. Allt är bra. Allt är evigt. Föränderligt som människa men evigt som själ. Och jag vet att inget kan gå mig förlorat eftersom allt är ett.

 

4 kommentarer till “Naturlagar

  1. Sara

    Jag kikar in på din blogg nästan varje morgon och blir så glad och upplyft av dina texter! Jag hoppas verkligen det blir en bok så småningom.

    Stor kram!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *