SVT´s inspelning

Anledningen att vi planerade en myseftermiddag jag och tjejerna var för att Oscar egentligen skulle varit ledig och åkt till Sveriges Television för sin inspelning av barnprogrammet Labyrinten. Eller rättare sagt, besöket under fredagen var tänkt som en förberedele inför  kommande inspelningsdagar då de gått vidare och blivit uttagna. De skulle åka ner och få se banan, prova sina dräkter och på träffa monstren.

Och det var just det med monster som oroade honom i helgen när han skulle sova. Han var så rädd och låg och gömde sig under täcket. Vi pratade med honom om att monster är på låtsas och att det inte finns några monster, vilket han förstod men ändå var han rädd. Vi sa också att när han är så här rädd tror vi att det kan vara dumt att han medverkar i programmet eftersom det är människor utklädda till monster där.

Han funderade ett dygn och sen frågade jag honom i måndags hur han ville göra med SVT, att det var viktigt att han sa vad han ville allra mest. Lugnt, inte åka, var svaret jag fick.

Så vi avbokade resan, tjejerna i laget fixade en annan kille som ersättare och Oscar blev glad och lättad. Jag trodde inte man fick avboka, att de skulle bli arga på mig om jag gjorde det, sa han. Och själv kände jag mig så lättad, beslutet var taget och Oscar fick lära sig att det visst är okey att avboka och att det viktiga är att göra det som känns rätt i magen. Och både vi och hans fröken berömde honom för att han var så modig och att det modiga inte var att möta alla monster trots att han var rädd, utan det modiga var att våga tacka nej till sådant man inte vill göra.

Oscar fick förresten en härlig eftermiddag han med då han hängde på en kompis och dennes pappa på Mopedutställning, Bowling och avslutade dagen med Pizza – en riktigt grabbträff!

 

 

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *