Tydliga intentioner

Eftersom jag fått lite frågor om att sätta intentioner så fortsätter jag på temat ifrån gårdagens blogginlägg.

Formeln för växande lyder som sagt: Intention + egen insats = gudomligt ingripande.

Det betyder att jag själv behöver ha en intention (önskan, mål) och göra en egen insats (handling) för att det gudomliga ingripandet ska ske. För mig är det ganska tydligt att jag har intentionen att ge ut böcker, men jag fullföljer inte bokutgivningsprocessen (alltså gör inte den egna insatsen) och kan alltså inte vänta mig ett gudomligt ingripande. För hur ska det gudomliga kunna gripa in om inte jag själv gör själva handlingen.

Så mitt råd till dig som vill jobba med detta är att sätt en tydlig intention, gör din egen insats så långt det är möjligt och förvänta dig hjälp från det gudomliga (universum).

Så hur sätter man en tydlig intention?

Börja med att skriva ner din önskan/ditt mål. Fråga dig själv vad det egentligen är du vill uppfylla med detta. Låt oss säga att din önskan är ha mer pengar så är det en mycket luddig intention, men om du däremot formulerar för dig själv hur mycket pengar du önskar och vad du skall använda pengarna till så bringar du klarhet. Vill du ha pengarna till en viss livsstil, en resa, en kurs, en ny bil?

Likaså om du önskar ett nytt arbete, så fråga dig själv vad för arbete du vill ha. Och om du inte vet, så fråga dig själv vad du vill känna när du är på arbetet, glädje, gemenskap, mening… osv. Kanske har du vissa egenskaper och kunskaper som du vill ska komma till pass.

När jag satte intentionen att vara Snigelmamma så innefattade den önskan att jag har råd och möjlighet att vara hemma mycket med barnen, och att jag känner mig närvarande. Min egen insats är att välja närvaro med barnen, välja Snigelmammelivet. För jag skulle kunna fortsätta att fylla min agenda som förr, fortsätta springa i ekorrhjulet, men jag väljer att vara Snigelmamma – det är mitt handlingstagande.

Att fråga sig varför du vill uppnå detta, kallar vi inre integritet. Så när du satt din intention, sök djupare inom intentionen genom att fråga dig varför du vill uppfylla den. Det finns alltid ett varför, finn det. Bringa klarhet så långt det går. De flesta intentioner är själviska när vi väl granskar dem, och det är helt okey. Du behöver inte vara Moder Teresa, men du behöver vara sann med dig själv och dina önskningar. Universum följer din önskan, men lyckas inte om energin är svag och vilseledande, så gör energin kraftfull genom att vara tydlig.

 

Kommentarer till “Tydliga intentioner

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *