Äta kyckling?

Fick en fråga på Facebook av en väninna:

”…. mitt nästa steg är att välja bort fisk och kyckling. Tycker det är svårt att få i mig proteiner om jag väljer bort kyckling. Självklart kan jag mycket men är glad för tips.”

Och så här svarade jag på den frågan:

”Jag såg ett program på Oprah för ca 2 1/2 år sedan om hur djuren hanteras. Och kycklingarnas livsöde är inte fint, de göds upp så snabbt det bara går, de pumpas fulla med tillväxthormon för att bli stora snabbt, så stora att benen viker sig på dem men det spelar liksom ingen roll eftersom ytan de lever på är proppad med andra kycklingar (de tog ett exempel med en skokartong och jag vet inte hur många kycklingar som skulle samsas (läs:trängas) om den ytan), så de kan ändå inte röra sig – alls.

Och eftersom jag själv åt mest kyckling, helst flera gånger i veckan och alltid valde det på lunchrestaurang eller så. Jag åt det för att det var liksom ”snyggt” att äta kyckling, det så sunt och bra ut…. Daaaaa!!!!

Så, där och då, kände jag att jag vill inte bidra till detta. Jag vill inte vara den där konsumenten som jag var. Jag bestämde mig för att sluta äta kyckling… och så försvann det andra köttet också av bara farten, givetvis även fisk och skaldjur, de är djur de med. 

Ja, så det är min historia och värdegrund som jag tack och lov damp ner i. Jag har inga tips för övrigt. Jag dömer ingen. Alla har vi vår egen väg att gå och den är den rätta anser jag.

Men ett litet tips ska du få; om jag vill förändra något så inser jag att jag är maktlös (sinnet skapar bara konflikt, iaf mitt  ) så jag ber om hjälp från mitt högre medvetande (själen) och så väntar jag… 

… ja, just det ja, proteiner. Jag äter fortfarande ägg. Kanske inte fortsätter att göra det för alltid men just nu äter jag ägg, så de ger mig de proteiner jag behöver.”

Varm Kram Sofia

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *