Mamma jag vill vara

För mig är det unikt att för en hel dag släppa allt. Som igår när jag träffade en en bekant som frågade om jag var ledig. Jag svarade raskt, Ja. Sen kom jag på att helt ledig var jag ju inte, jag hade ju jobbat på förmiddagen när jag hade mitt Yogapass på Må Bättre.

Det är oftast så i mitt liv. Jag kan känna mig ledig. Men när jag tänker efter så jobbar jag nästan alla dagar. Det är en stor frihet att vara egenföretagare, men det är lite av baksidan, att man aldrig är helt ledig. Det gör mig ingenting egentligen. Förr har jag ju förnekat det, trott att jag varit ledig och känt mig ledig trots att jag arbetat. Det är ju positivt – eller?

För mig kan det vara ett beteende som gör att jag aldrig tillåter mig att slappna av helt. Ett beteende som jag nu börjar skönja och bli fullt medveten om. Ett beteende som håller mig fullt sysselsatt. Om inte jag sysselsätter kroppen så är garanterat sinnet alltid i full gång.

Och eftersom jag vill förändra mitt beteende, i alla fall delvis. Jag vill förändra det så pass att jag åtminstone tillåter mig 1-2 dagar helt ledig i veckan. Jag är inte där än. Men jag är på väg. Vägen dit är insikt och acceptans.

Så idag är jag stolt över mig själv att jag lyckades slappna av och till 95 % vara med barnen i fokus. Jag har byggt koja under köksbordet åt dom, vi har varit på teater – Karlsson på taket, jag och Maya har ordnat fest och Oscar och Maya har bjudit in till MiniDisco där jag dansade loss tills svetten lackade, vi har spelat Vänd 8 och haft myskväll. Jag har följt barnens lek. Jag har varit närvarande.

Det är precis en sådan här mamma jag vill vara, som jag är övertygad om att jag är helt naturligt innerst inne. Men som jag behöver tillåta att komma fram. Och för att hon skall få komma fram behöver jag släppa mycket av det andra.

Jag känner att jag är på rätt väg. Jag har varit på fel väg i livet förut. Jag kan inte förändra det. Men jag kan förändra nuet. Och ju mer jag är i nuet, desto vackrare framtid går jag till mötes.

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *