Förläggare

Fick innan jul hem några inspirerande böcker som jag nu slukar när tillfälle ges. Jag blir väldigt inspirerad i mitt skrivande och lär mig sparka mig själv i rumpan så att skrivandet blir av. Även om det är så fantastiskt underbart och befriande när jag skriver så låter jag mig ändå gå länge med vånda innan jag väl slår mig ner och skriver.

Det är som med träning. Det kan vara så otroligt gruvsamt att komma igång, men när du väl gör det och allra helst efteråt, så är känslan så skön. Precis så är det med mitt skrivande.

Jag lär mig att det tråkigt nog är som med det mesta annat, att jag behöver disciplin och beslutsamhet. Även om det är en passion så finns latmasken där och ger sig till känna.

Förläggaren sitter också och iakttar mig, det läser jag mig i en av böckerna. Att förläggaren sitter och stör skrivandet med massa nedvärderande kommentarer som lätt gör att lusten försvinner och musten går ur. Men nu har jag lärt mig att när förläggaren är igång så plockar jag fram ett nytt dokument till honom och låter honom spy ur sig det han vill säga. Han får tömma ur sig sitt och sen öppnar jag upp min text och återgår till skrivandet igen.

Och det är där jag är nu. Jag skriver för glatta livet och som tur var verkar förläggaren vara julledig just idag.

Tacksam

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *