Grön hälsa

Jag fortsätter längs min egenodlade hälsostig (hälsostil) med frukt, grönt, grönsaker, vatten – mestadels det. Inleder varje morgon med ett glas vatten och en halv tesked bikarbonat för att ge kroppen en bra basisk start (här kan du läsa mer om basisk föda), det har jag gjort sedan i våras. Jag är inte 100 % ren, men mitt största intag är just det som jag nyss skrev. Vill inte vara fanatisk, det är inget sunt i det enligt mig, så jag håller mig till en sund hälsa. Sund som för mig betyder att jag ibland äter annat t ex kött, smörgås, pasta, mörk choklad eller dricker ett glas vin eller en öl. Ibland. Jag undviker gärna sockret dock, det ställer bara till det för mig, jag känner det i humöret och på kroppen. Huva! Och kaffet, ja det vet ni, det har jag inte druckit sedan i september, snart ett år. Wiiii!

Störst hälsoeffekt är energin i kroppen, att jag med lätthet är uppe till 23.00-01.00 på nätterna och vaknar utvilad och av mig själv vid fem/sextiden. Och att jag inte dipper under dagen, inte alls, aldrig skulle jag kunna säga. Energin består in i det sista. Jag minns inte heller när jag var sjuk senast, kanske i vintras. Det var länge sedan i allafall.

Magin, för mig tror jag är det gröna. Och så all frukt jag tillåter mig att äta nu, när jag lyssnar till kroppen och låter den välja. När sinnet väljer får jag oftast ont i magen när jag ätit, när kroppen väljer så lägger det sig en skön feeling och nöjdhet i kroppen och till livet. Jag mår bra. Väldans bra. Kroppen vet vad den behöver. Jag vet att kroppen har rätt, jag litar på den fullkomligt… egentligen… men det gäller att lägga band på kontrollbehov och begär (läs: sinnet) och släppa tyglarna till kroppen och dess val. Den vet som sagt. Den vet. Både vad att äta, när att sova, hur att läka. Den vet.

Nu när kroppen väljer så blir det denna frukost;

Grön fruktyoghurt; Mixa banan, äpple, hallon, ngt grönt ex kirskål el spenat, ägg (rått ägg), linfröolja
Toppa med hackad nektarin och Granola
En mugg silverthé

enJOY!

Grön yoghurt

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *