Guds barn

Genom tider som är svunna har vi färdats tillsammans. Ändå när vi möter varandra i denna tid så ser vi på varann med främmande ögon och fientlig blick.

Om vi slutade att se med det fysiska ögat och slutade att lyssna med våra öron, slutade att använda kroppen och istället lät kroppen använda och röra sig själv. Såg med det 3:dje ögat och lyssnade med hjärtat – ja då skulle vi alla se våra jämlikar. Då skulle vi alla mötas som de systrar och bröder vi alla är. Guds barn. Skapta av den stora herren att förgylla denna jord.

Han gav oss kroppar för att vi skall uppleva och njuta av Moder Jord som alla hennes barn ska få leka i hennes famn. Men istället för att leka och njuta av livet söker vi fel och brister i varandra. Allt för att det gör så ont att inse att även du och jag är guds barn. Vi behöver alla se vårt eget värde – ett värde mätt i guds kärleksfulla ögon och inte mätt i våra sinnes begränsade syn.

Vi har alla en uppgift att fylla – fylla våra liv med glädje och kärlek. Så enkel är vår guds plan för oss att leka och njuta av jordelivet i Moder Jords trygga famn.

Ändå ger vi oss på varandra och söker fel i någon som är skapt i samma kärlek som en själv. Vi söker fel i vår moder. Det är som att söka fel i sig själv. Ju mer fel vi finner runt omkring oss, ju mer ökar vårt avstånd till oss själva.

Välj att se Gud som alla våras fader. Välj att kalla skaparen av oss alla för något annat om det känns bäst för dig. Välj att se Moder Jord som alla våras moder. Välj att se alla människor som dina systrar och bröder. Välj att se att dom är skapta till Guds avbild. Välj att se att du är skapt till Guds avbild.

Gud har gett oss det eviga livet som gåva och förlagt det i vår mors trygga famn – det enda vi behöver göra själva är att välja livet och njuta av det!

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *