Hälsorapport v 14

Måndag

Äntligen, vaknar utav mig själv före fem, kommer med lätthet ut på min promenad –  det är såååå skönt!

Energifylld hela dagen – känner mig så tacksam över det efter helgens trötthet!

Äter bra, smootie och knäckemacka till frukost, salladsbuffé till lunch, macka och banan till mellis, gröt, knäcke och en bars till middag/kvällsmat… och så tryckte jag i mig en halv Emser-tablettask på vägen hem efter yogan, det var det enda ätbara i bilen och jag var vrålhungrig… misstänker att det är laxerande

Har bestämt mig för att drick kaffe 3 ggr om dagen istället, i syfte att kunna dricka två koppar per gång, hehe, inte så bra, jag vet, men smakar kaffet ganska bra igen, suck! Men hur som, idag sprack det iallafall, jag drack två koppar i morse, en halv kopp till lunchen, en cappuccino till fikat, två koppar till kvällen…. summasumarum (eller hur det stavas) Drack 4 ggr idag och sammanlag nästan 6 koppar – stackars kropp – stackars njurar!

Avslutar arbetsdagen med Yogaklass och fylld kyrksal, lycka* Känner mig glad och nöjd med livet idag!

Tisdag

Vaknar 04.30. ”Ber” om att få vakna 05.00. 04.59 slår jag upp ögonen igen. Känner  mig pigg och alert, går ut på min promenad. Nyss var det ljust vid den här tiden, men efter övergång till sommartid behöver jag ta på reflexväst igen. Går i mörkret och hör ändå fåglar som kvittrar – så mysigt, älskar ljudet och doften av vår!

Äter bra idag, smootie *3 (frukost, mellis, kväll) fräsch veg.lunch och middag. Dricker kaffe 3 ggr (bara) men fem koppar. Några Emser-tabletter kvar sedan igår (tur var väl det) som jag mumsar när jag blir sötsugen.

Har slarvat på sistone med silverthéet och ingefärsvattnet… ska ta upp den goda vanan igen tänker jag. Började på en dunk AloeVeraJuice imorse, det får bli min vårkur.

Mår mentalt bra. Livet flyter lätt och smidigt och det känns som allt kommer till mig. Kommer till mig utan ansträngning. Jag försöker luta mig tillbaka på livets luftmadrass och flyta med och lita på att jag inte behöver h kontroll och uppsikt – jag kommer dit jag ska!

Avslutar kvällen med skrivande och meditation – planerar att somna före tio ikväll…

Onsdag

Morgonpromenad och Yoga.

Ätit bra idag, mycket energirikt; smootie, bär, frukt, nötbar, sallad, vetegräsdrink, knäckemackor… och en Magnum Mandel!

Känner mig så tillfreds med livet – livet ger mig mer än jag kunnat drömma om och jag känner mig verkligen i flow!

Mår bra i kroppen, sinnet och själen. Energin sprudlar!!!

Torsdag

Morgonpromenad och två yogapass… nu är det fjärde morgonen jag knatar ut och det känns så bra!

Äter bra idag med tills suget slår till efter yogapasset och lunchen,,, då bara måste jag ha en DubbelNougat. Springer in på Ica och det är tvärstopp i den långa kön. Ngn äldre tant som hämtar ut hundra paket och postar femtiotre brev utan porto – typ!!! Agrrr Ser motståndet men skiter i det, jag ska ha min DubbelNougat. Byter till den andra kassan med den längre kön… stopp där med, en kille ska köpa Busskort och kassörskan lämnar kassan och går iväg. Puh! Håller i min DubbelNougat… tre andra mellan mig och stoppet med Busskorts-killen. En tant efter är tydligen också otålig och klipper till mina hälsenor gång på gång med sin vagn… hon ska fram! Ska jag se motståndet som en gåva – släppa DubbelNougaten och välsigna kroppen genom att lägga tillbaka Socker-drogen?

Icke – tålamodet är det visst inget fel på vid vissa tillfällen, den som väntar på ngt gott. Mumsar glatt min DubbelNougat 5 min senare!

Suget håller i sig. Bryter mig in i barnens godisgömma, som jag själv beordrat ska ligga orörd till på lördag. Jag hejdar mig nästan… och tar bara två godisar! Och så bombaderar jag kroppen med tre nybakta glutenfria bullar som mamma gett mig och ett glas mjölk – I´m in heaven!

Till kvällen är energin från igår är som bortblåst… jag känner mig däst och seg, puh! Sockerchocken vibrerar i min kropp och jag går och sussar… Imorgon är en annan dag!

Fredag- lördag

Fredagen sov jag över promenaden, men på lördagen traskade jag iväg. Skönt! Gick även en till promenad på lördagen och hade yogaintroduktion.

Anledningen att jag skriver ihop fredag och lördag är att de var nästan lika illa intagsmässigt sett… dubbelnougat och lite bilar på fredag och popcorn, Daim, faktiskt bara halva, slängde den andra delen, dock inte av karaktär utan för att jag mådde lite illa av allt annat godis och chips jag ätit.

Gjort tappra försök i köket med min vegetariska kokkonst som just nu är obefintlig men skam den som ger sig… satt med mina rödbetor och sneglade lite avundsjukt på Oscars pizza och Mayas kebabtallrik, snodde åt mig ett par strips och lite kebabsås.

Känner mig tillfreds med livet och min hälsa i övrigt – men ber om att en dag att jag med lätthet kunna konvertera över till Raw Food – ber om att ett mirakel ska ske!

Söndag

Morgonpromenad som start – Yoga som avslutning

Däremellan mycket tid till barnen och en stor röjning i förrådet, underbart skönt att rensa!!! Skönt ända in i själen!

Äter bra idag förutom en bit tårta som mamma bjuder på till kaffet. Annars mycket bra dag. Smaskar broccolibuketter framför teven. Dricker silverthé och går tidigt och sussar. Men innan dess en skön meditation.

Mår toppen! Livet är gott och energin är här!

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *