Hälsorapport v 15

Måndag

6 av 7 morgonpromenader förra veckan.. det kommer jag inte lyckas med denna vecka eftersom jag är ensam med barnen mån-tis kan jag inte gå ut.

Men idag njöt jag av ett djupgående yogapass där vi öppnade ordentligt i höfterna och fokuserade på rumpan och baksidan av låret. Ljuvligt och starkt på samma gång!

Mentalt påfrestande dag idag – jag har fått en otroligt stort och ärofyllt uppdrag av min arbetsgivare Diös Fastigheter… jag behöver landa och låta det sjunka in, nattens sömn kommer göra gott. Känner mig darrig, lycklig och stolt på samma gång!

Ätit bra idag, frukt, risotto, smootie, en bars, knäckemackor och mindre kaffe. En cappuccino på uteservering – guuud vilken vårvärme – lycka*

Mysigt att vara själv hemma ibland, jag mojjsar och väljer de kanaler jag vill på teven (dvs slipper sport för en kväll, olalala) går och sussar tidigt, mediterar och sänder tacksamhetsbön – så tacksam över mitt liv! TackTackTack

Tisdag

Mentalt tuff dag på jobbet, men jag känner mig starkare än någonsin, känner min kraft och sinnesro som är stabil trots pulsen runt omkring. Så tacksam för det!

Äter bra under dagen, frukt, smootie, knäcke, salladsbuffé…. suget slår till framåt kvällen, tar fram en MagnumMandel ur frysen, men äter bara halva – äter som barnen, det godaste utanpå, hehe, och slänger sen vaniljen. Bara halva skadan skedd och ändå full njutning!

Njuter av en ansiktsbehandling på Naturlig Skönhet på eftermiddagen – lyxigt!

Yogapass för en privatgrupp som bokat mig – en skönt pass med tid till att mötas och dela intrycken med varandra, mysigt!

Onsdag

Äntligen morgonpromenad, Nogge har varit borta två dgr och jag har inte kunnat gå. Var egentligen jättetrött, somnade sent igår (23.30) men masade mig upp ändå…

Sköter mig ganska bra med kosten…

+ vegetarisk mat, gröna proteinsmooties, silverthe, aloe vera – typ varje dag!

– Kaffet (oftast 2 koppar morgon, en halv el hel kopp lunch, 2 koppar kväll), sött, bars (s0m mellis) – oftast varje dag!

Idag var det ”söta” en äppelmuffins som jag fick till eftermiddagsfikat på skolan – mumsade glatt!

Har beställt världens dunderkur-beställning via en vän till Malin idag, goji, maca, multigreens, hampaolja, mangosteen… you name it! Jag ska lägga ut bilder på bloggen sen och försöka förklara vad det är. Just nu har jag ingen aning själv, jag bad Malin beställa åt mig; ”Gör mig snygg, ung, vacker, energifylld, balanserad, detoxad” sa jag.

Djupgående yogapass med rening av njurarna – kom hem tömd, slut och lite grinig. Nogge hann kläcka ur sig efter min sur-harang; ”Jag tycker du ska sluta med yoga” – mohahahaaaa Han flydde som tur var hemmet – jag åt och landade och nu är friden återställd. Looooove Yoga <3

Torsdag

Börjar med att bekänna att jag med glädje fros… ätit fem pannkakor idag ”in public” och jag skämdes inte ett dugg – jag hade inte vett, jag bara åt och smaskade! Halleluja

Dagen inleddes med morgonpromenad… behöver speeda upp så jag hinner stega fler steg från och med nu, vi har stegtävling på Diös och instinkten har redan slagit in – tävlingsinstinkten!

Själen fick njuta mer förutom pannkakorna hehe, hämtade barnen tidigare och hade en skön och mysig eftermiddag tillsammans till min stora lycka*

Annars har jag nog ätit för lite idag, orken försvann på eftermiddagen och kvällen, känner mig trött och matt! Gick ut på altan och gjorde Sunyoga vid kvällssolen – skönt!

Tidig kväll med meditation och sömn…

Fredag

Morgonpromenad, känner att det är lätt och härligt att gå upp och ut och gå. Fåglarna kvittrar och det doftar vår, jag njuter. Samtidigt som promenaderna är min inre kommunikation och meditation. Lovely!

Äter bra fram till eftermiddagen då det slinker ner en och en halv bulle (väldigt små) till fikat i skolan och på kvällen efter veg.wok och friterade potatisskal på Broken Dreams äter jag en Dubbel Nougat i soffan.

Lördag

Morgonpromenad och Sunyoga. Jag stannar till och mediterar!

Andlig träff i Vikarbyn på eftermiddagen starka energier och fina vänner (120-130 st) – det gör gott, åker hem energifylld, balanserad och glad – halleluja!

Börjar göra lite tappra försök att äta vegetariskt och glutenfritt OCH LCHF (Low carb, high fat)… så middagen blir världens hög med ruccolasallad och varm chevreost, toppad med lite valnötter …. och lite  honung ringlad ovanpå (vilket inte ingår i rekommendationerna) Jaja, jag har i allafall börjat sporadiskt, för sen äter jag lite smågodis. Smygstart!

Söndag

Morgonpromenad och Sunyoga <3 Krattning och trädgårdsarbete… vilken mysig vårdag!

Fortsätter min sporadiska LCHF diet, köper hem goda ostar och gör faktiskt en ruccolaomelette till frukost. Men lunchen blir soppa på rotselleri, potatis och morötter = high carb. Och det märks för sen blir jag hungrig fortare.

Anledningen att jag vill prova LCHF är att jag oftast är hungrig och slut på energi på eftermiddagen. Jag tror att jag äter för lite fett och givetvis för lite protein och äter för mycket socker. Sen jag börjat med veg.kost i januari så har jag tappat ork, vilket jag tror beror på det och jag behöver finjustera in energiintaget.

Började min hälsokur från Sunfood Nutrition idag och det känns jättebra!

Idag har jag ork hela dagen och energin både idag och igår har räckt ända till sänggåendet, så jag hoppas och tror att det är mina förändringar som redan gör skillnad. Toppen!

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *