Hälsorapport v 20

Måndag

Själen sjunger allt oftare… idag har jag haft en dag så som jag önskar leva fler dagar – jag har tillbringat en halvdag med Oscar i skolan, världens mammalycka, och hunnit skriva, promenera, jobba och laga mat till familjen inte ha något bokat på eftermiddagen utan bara vara hemma och njuta, vara tillhands, vara tillfreds.

Ätit idag, vegetarisk lunch och middag, lagade en fräsch spontan rätt som smakade jättegott. Ätit jordgubbar och glass, ätit en liten bit mörk choklad och en tablettask

Tisdag

Försover mig igen, gjorde det igår också (missade alltså min endorfinpromenad). Börjar sova tungt och skönt i Kråkslottet! Fick inte till någon promenad sen heller, men en kort cykeltur till Yogan och sen ett skönt rofyllt yogapass.

Ätit bra idag, kanske ngn macka för mycket i och för sig… och en god cappuccino – annars åt jag jättbra, inget sött, inget annat onyttigt!

Känner mig mentalt lite stressad, så yogapasset fyllde väl sin funktion. Har mycket på jobbet att avsluta och knyta ihop den här veckan, men på lördag jobbar jag min sista dag… söndag väntar 10 dagar Yogalärarutbildning = retreat och yogalycka*

Onsdag

Idag går det bra, vaknar i tid och tar min endorfintur – går även vid lunchtid med Eva. Alldeles perfekt promenad-dos! Och jag blir såååå glad när jag för andra promenaden med henne märker att hon sackar efter på slutet, hon är stark i början, men ingen långdistansare har jag märkt, heheheeee!

Lugn dag med tid att jobba undan massa som legat och ruvat till sig, får mycket gjort. Känner mig glad, balanserad och lycklig. Lycklig att vara hemma mer och ta hand om min familj.

Äter bra, lagar faktiskt till två veggorätter till mig själv, både lunch och middag… och gott blir det också! Tar en liten bit mörk choklad, det är det onyttiga och så en massa koppar kaffe. Har ökat min kaffedos, suck! Ska avgifta mig på söndag, då börjar sista delen i min Yogalärarutbildning, 10 ljuvliga dagar på Mangalam väntar – jipii Yogalycka*

Torsdag

Morgonpromenad och två yogapass förgyller min kropp med prana (livsenergi).

Lunchpasset i Yoga var ett CharkraYogaPass, som jag gjort förr, men det blev inte alls som tidigare, det blev ett helt annat pass. Jag gör som jag alltid gör på mina Yogaklasser, jag öppnar upp, lyssnar till min intuition och det jag ’får till mig’ och formar klassen efter det. Börjar med ett tomt blad och ser vad som kommer – det blir lika spännande varje gång och inget pass blir det andra likt. Tacksam!

En dag då jag äter bra, inget onyttigt. Men när jag äter så får jag kramper i magen, världens värk. Och tyvärr fick jag inleda mitt andra yogapass med värk och svullen mage. Men jag tog med mig en intention (Sankalpa) in i passet och att läka min mage och mitt i passet kände jag hur värken släppte allt mer och när passet var slut var värken bort. Love Yoga!

Fick ont igen när jag åt på kvällen. En vän läste i boken Kroppen talar till dig och informerade om att jag är orolig över mig själv. Stämmer väl. Jag har en gnagande röst på axeln som är orolig över framtid, ekonomi, sysselsättning nu när jag valt att släppa taget om mitt jobb och coachingmottagningen. Samtidigt säger hjärtat att gå dit du vill gå, gå i tillit, hälsan är viktigast, gör den sysselsättning du vill göra så kommer pengarna i det också. Where heart goes, prana flows and universe will support you <3

Fredag

Väcks 04.30 av oro och ängslan inför min sista arbetsdag. Känner mig rädd och liten, den är en person på jobbet som inte varit vidare snäll emot mig. Tar en promenad, en längre hinner jag med. Andas. Samlar mod och kraft till att slutföra detta på bästa sätt och med mitt högre jag. Har nedräkning, det handlar om timmar… och fokuserar på alla de otroligt underbara människorna jag fått möjligheten att jobba med och lära känna – väljer vart jag vill lägga energin – på dessa ljuvliga själar eller på en också ljuvlig själ men med starkt mörkt ego som just nu härskar …. valet är lätt och det hjälper mig igenom dagen!

Värken som jag hade i magen under förmiddagen släpper och jag börjar må riktigt bra, känner friheten och ser ljuset i tunneln.

Avslutar dagen med familjen, närvarande och lugn. Kroppen flyter ut i soffan som en stor avslappnad val efter all inre stress som legat och blockerat energin på slutet. Jag andas och njuter. Jag andas frihet!

Somnar med ett leende och ett hjärta som vibrerar i samklang med något större – jag är i kontakt med mig själv igen! namaste <3

Lördag

Men fy vilken dag för kroppen min, massa godis och glass toppat med chips! Tur jag ska till Mangalam på Yogaretreat (läs; Yogalärarutbildning) och rena mig!

Dagen var annars toppen, med promenad, utflyttning av coachingmottagningen och massa massa ljuvlig tid med familjen. Avslutade dagen med filmmys i soffan med Nogge. Somnar med magknip och ett leende – skum kombination!

Söndag

Morgonpromenad med sällskap! Gunilla och jag möts upp kl 06.00 och tar en härlig tur runt älven!

Massa kvar-att-göra-saker på min lista som jag hastar igenom hela förmiddagen, pustar sen ut till lunchen som Nogge lagat (veg.köttfärssås, mums!) och hinner andas och vara närvarande innan familjen skjutsar mig till tåget.

Sjunker ner i SJ-sätet och jäser till, all spänning släpper, jag andas …. känner mig trygg, lugn, närvarande – otroligt skön känsla!

Frossar in i det sista, finns inget jag kan äta på tåg som är nyttigt, vet inte om det finns ngt nyttigt på tåg överhuvudtaget, finns iaf inte ngt vegetariskt och glutenfritt som är vitaminrikt och näringsfyllt – jag äter choklad, chokladboll, äpplen och två små chipspåsar… min kropp längtar till avgiftningen på Mangalam!!!!

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *