Hälsorapport v 21

Måndag

Bubblade fortfarande i magen när jag vaknade. Bubblar som kolsyra. Känner mig speedad och smått hög på livet.

Som tur är har kloka jag avsatt tomrum i kalendern, det var sedan förra gången jag spelade Transformationgame som jag åkte hem och gjorde nödvändiga omprioriteringar i syfte att ta hand om mig själv och få mer balans i mitt liv. Så idag var en sådan dag, fylld med återhämtning.

Nu har jag ju ganska mycket att akutfixa inför den hastigt uppkomna Indienresan, tex pass, vaccination, visum och sådant. Men ändå fick jag in mycket själsligt, en skogspromenad med en vän, en cykeltur, en lunch på solig uteservering med en annan vän, skönt yogapass och lite skrivande. Så det känns perfekt, precis vad jag behövde. För nu när dagen börjar gå mot sitt slut så känner jag mig jordad och lugn. Kolsyran i magen har avslagit… iaf för stunden, så förhoppningsvis sover jag skönt.

Tisdag

Vaknar vid fem, tar tag i mina tankar och omvänder dom och det funkar, jag går ut på morgonpromenad. Skön start!

Men trots promenaden så känner jag en otrolig trötthet och så den där kolsyran i magen. Känns verkligen som resfeber. Det var länge sedan jag kände resfeber för en resa, känns mindre bra att den är här redan nu eftersom det är 3,5 v kvar till avfärd.

Får till förmiddagen på Falan Galleria jobbet, skattar mycket med kollegorna och framåt lunchtid har jag återfått energi. Som tur är har jag lunchyogan idag, älskar det verkligen och älskar alla mina yogavänner på passen – härligt att umgås med likasinnade.

Coachar på eftermiddagen och har en klient på ljusbehandling. Åker hem i skaplig tid och väljer en omväg ut på landet. Stannar vid sjön och går och sätter mig – behöver jordenergi och att vara i stillhet. Känner att jag vill förstå vad som händer, men vet att jag inte fattar någonting just nu, så det är bara att luta sig tillbaka och vila i tillit till att allt är som det ska. Sinnesro.

Onsdag

Fullspäckad dag – men jag lyckades hitta andningshål. Tex Mayas sång på dagis, när jag satt i väntrummet på Öron och nästan slumrade ifrån, när jag stannade till vid Ornäs och satt vid sjön kl 21.3o och såg solen gå ned….

En energifylld dag med många ljusglimtar – somnar dock alldeles försent.

Känner mig glad och uppåt!

Torsdag

Glad och uppåt igår. Trött och slut idag. Jag märker att jag är i obalans.

Börjar dagen med ledigt och tid till mig själv, det blir promenad och lunch med väninna. Sen bär det iväg till jobbet, coaching och sen Falan Galleria. Vi har kvällsöppet i Falun och jag har det glädjefyllda uppdraget att dela ut biobiljetter till gallerians kunder – alltid skoj att stå och prata med trevligt folk.

Äter si så där. Ingen vidare aptit. Somnar alldeles för sent, jobbar med ditt och datt framför datorn.

Fredag

Och så vaknar jag pigg och utvilad igen, skumt. Men så tacksam att energin är här idag!

Börjar med frukost på Grand, företagsmingel med Näringslivet FalunBorlänge. Bra start på dagen, så mycket glada och inspirerande människor. Jobbar bara halvdag. Sen fixar jag lite inför resan och hämtar barnen. Får en underbar eftermiddag själv med barnen, vi åker till Mellsta och tittar på djuren och äter glass. Sen drar Oscar på sitt första MiniDisco och jag och Maya får egentid. Vi åker på cykeltur och strosar runt lite och plockar blommor. Så skönt att få vara ensam med ett barn och lyssna och ta in närvaro med bara henne. När hon kramar mig gonatt så säger hon: Det här var en bra dag och det värmer i hela hjärtat och jag blir tårögd – tänk att det behövs så ”lite” – Kärlek!

Idag har jag lite mer aptit. Köpt mig Mighty Green från Alpha Plus och jag undrar minsann om inte jag känner effekt direkt i energi och ork. Känner mig så mottaglig. Annars har jag ätit nyttigt, sallad till lunch och lax till middag. Men sen slant handen ner i Mayas skål med ostkrokar.

Lördag

Idag har det varit en riktig frossar dag. Ätit godis, fika, snacks med barnen. Och det märks så tydligt när vi äter för mycket socker, då är vi grinigare och surare på varann jag och barnen. Massa onödig bråk pga sockerchock. Tur att vi äter lite socker i vardagen…

Sen avslutades dagen med 40års fest och PanPizza och trots att jag var proppmätt när jag åkte hem, så stannade jag och köpte mig en dubbelnougat. Blä!

Tacksam ändå att jag druckit mina grönadrinkar med Mighty Green och även att jag var nykter på festen och höll med till smaksatt Loka. Mitt intresse för alkohol minskar verkligen.

Hemma i bra tid och i säng vid 23.00 – skönt!

Söndag

Börjar dagen strålande! Grön drink och en kopp kaffe, sen iväg på fysisk meditation kl 07.00, ljuvligt för kropp och knopp.

Resten av dagen med total närvaro på barnen och då menar jag total. Och det har varit så mysigt. Vi har haft Picnic i Ornäs Båthamn (Picnic = take away McD), sen åkte vi till LillTorpet och lekte. Barnen plaskade i vattnet. Fullt av aktiviteter intill, kändes som vi var i kulisserna till en Astrid Lindgren film när vi kelade med killingar, såg kalvar, åkte hästskjuts och barnen fick rida ponny.

Känner mig lycklig, lugn och närvarande! Tacksam över en härlig morsdag!

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *