Hälsorapport v 34

Yogalärarutbildning

Dag 1

Reste från 07.50-15.00, satt på tåg hela dagen och det enda jag åt var en macka, en chokladboll, ett äpple och massa kaffe. Boostar mig med kaffe innan retreaten. Dumt, jag vet… Finns ingen mat på tåget som är glutenfri. Så jag blir utan mat. En dubbelnougat smaskar jag i mig och sen är jag redo för 10 dagar yoga 😉

Känns underbart att vara här, trots att jag brottas med mina tankar. Har motstånd att det är 10 dagar långt, och skulle lätt har njutit av varje minut om det varit typ 5 dagar. Skumma tankar och gamla känslor börjar komma till ytan.

Härligt mottagande och underbar grupp (14 st), fantastisk vegetarisk mat… allt är toppen!

Somnar som en stock!!!!

Dag 2

Känslornasdag kan jag nu sammanfatta. Massor av känslor väller fram. Längtan, hemlängtan, längtan efter barnen. Jag tänker mörka tankar om mig själv, inte i alla roller, främst i rollen som mamma. Jag dömer mig själv – hårt!

Yogan är fantastik och min kropp älskar det! Jag lär mig massor av nya asanas och får så mycket inspiration. Lärarna är fantastiska! Och jag är så tacksam att vara här. Det här är precis vad jag behöver och vill. Vad min kropp längtat efter. Min kropp, mina känslor och mitt sinne behöver verkligen det här. Och jag är modig och stolt över mig själv som vågar vara kvar trots mitt sinne som gärna vill ta till flykten emellanåt. Men nu låter jag något annat få styra och välja… jag följer hjärtat1

Och allt som jag känner om mig själv i rollen till mina barn är säkert gammalt. Det hör kanske ihop med någon gång när jag var liten och längtade efter att vara med mina mamma. Jag inser att det är mina känslor iallafall och jag tar hand om dom, ser dom och accepterar dom.

Underbar mat, gudomligt god! Och kaffet har jag renat mig från, gifterna har sprängt ur mitt huvud under dagen. Mycket vatten hjälpte reningen. Känner inget sug efter varken sött eller kaffe, och ändå äter vi bara 3 ggr per dag, inga mellanmål, bara the där emellan.

Massor av yoga, mmmmm

Stupar i säng!

Dag 3

Idag känns det mycket bättre, redan. Huvudvärken har släppt. Jag tillåter mig att uppleva allt det positiva här och märker att mina negativa dömande tankar avtar och likså mina känslor – so far – so good!

Älskar Yogan – Älskar lärarna (Sky och Emma) – lär mig så oerhört mycket hela tiden!!!! Tacksam!

Maten är gudomlig!!! Vi har en engelsk kille som kock och han får oss alla att göra olämpliga ljud vid matbordet… Till lunchen fick vi pumpa och massa annat gott. Helt omöjligt att försöka sätta ord på hans mat, det går inte, det sitter i smaken, färgerna, formen och allt – jag bara njuter och tar emot… och är tacksam att det bara är 3 mål om dagen, annars kommer inte jag i mina jeans när jag åker hem.

Vi vänder och vrider kroppen, andas, andas, andas och sjunger. Min kropp älskar att vara här!!!!

Dag 4 och 5

Tapas – retreat – tystnad

Jag njuter av tystnaden och börjar landa mer och mer i att vara här. Har absolut haft motstånd, världens motstånd. Inte tyckt att jag är värd att vara här. Dömt mig för att jag är borta från mina barn. Dömt mig själv för att njuta…. så tacksam att det släpper bit för bit ju mer jag vågar ”stanna”

Maten är gudomlig – 3 mål om dagen – energi och vitalisering rör sig i min kropp!

Gått promenader varje dag. En promenad själv och en med gruppen när vi gått till skogen för lektion. Älskar lektionerna utomhus! Yoga 2 1/2 tim varje morgon, Yoga 3 tim varje eftermiddag. Varje promenad efter Yogan är som ny, upplever min kropp mer och mer och spänningar och blockeringar släpper. Häftigt! Yoga är coolt!

Sover som en prinsessa. Lägger mig tidigt och vaknar utvilad. Vilken retreat för kropp och själ!!!

Dag 6

Tystnaden är bruten. Kändes lite ömt att börja prata igen. Det är så varmt och gosigt att vara i tystnaden. Men samtidigt är det udnerbart att ”träffa” alla igen. Alla nya vänner som jag delar denna fantastiska resa med.

Känner mer och mer att jag ”är” här… tidigare i veckan for tankarna omkring och jag hade svårt att landa och jorda mig, svårt att ta emot och verkligen njuta. Men nu börjar jag njuta för fullt – njuta med alla sinnen! Känner sån tacksamhet att jag är här och att mitt hjärta är den perfekta guiden med inbyggd kompass som för mig dit jag ska. Med full tillit till hjärtat så är jag på rätt plats och möter det jag är redo att möta – love my heart!

Dag 7

Kan inte förstå att har varit här i 7 dagar. Det som kändes som världens evighet i början av veckan och väckte starkt motstånd i mig, har visat sig gå så fort. Tiden försvinner, dagarna går, yogaklasserna på 180 min säger svisch – och jag har idag varit närvarande för fullt!

Morgonyogan väckte världens känslostorm i många av oss. Jag grät som ett litet barn, tårarna forsade och snoret rann… Men det var så befriande och skönt och jag såg som små filmer från det jag var barn då jag upplevt dessa känslor förut men inte släppt fram dom. Men nu kom det…

Eftermiddagsyogan istället gav magknip utav alla asflabb och skratt vi hade – så ljuvligt!

Jag mår väldigt väldigt bra – så mycket kan jag då känna. Tacksam!

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *