Hälsorapport v 35

Yogalärarutbildning

Dag 8

Mår så himla bra! Känner mig närvarande och lugn. Pratar med barnen varje dag, ibland flera gånger och min ångest och dåliga samvete har minskat, minskat så mycket att det så gott som släppt… Känner mig så tacksam för det, att jag haft modet att stanna och möta all smärta inom mig. Stanna och se att det handlar om mig och känslor som jag har sedan barndomen, alltså inget som är just nu, men som frigörs nu.

Jag känner mig så modig och stolt. Jag känner mig lugn inombords, samtidigt som jag bubblar av lycka.

Maten är gudomlig och nyttig såklart och det känns i kroppen och syns på magen, som jag anar blivit lite mindre. Sover gott och vaknar alert. Allt är bra!

Stannar och njuter av dom sista dagarna, samtidigt som jag längtar till på onsdag då jag får snusa in min näsa i mina barns ansikten!!! Mammalycka

Dag 9

Alla elever får ett personligt yogaprogram av Sky. Idag hade jag min tid med Sky och vi satt i 45 min och pratade om min önskemål och min små utmaningar i kroppen, tex så behöver jag stärka njurarna och öppna upp höften och räta ut svanken. Så 5 ggr per vecka skall jag nu göra mitt program och även fortsätta min andliga studier av yogan – vedanta. Jag blev jätteinspirerad och motiverad.

Njutit till fullo av dagen, människorna, havet, naturen, yogan, lektionerna och kvällen – kvällen avslutades med att vi satt i ring och sjöng. Klas spelade gitarr och Sky trummor och vi chantade och jammade – och dansade – magi i luften! Wow, vilken kväll! Wow, vilken dag!

Dag 10

Det är sån stor skillnad i min kropp. Jag känner mig energifylld, balanserad och lugn. Trygg. Närvarande. Min kropp har visat mig var den behövt extra omvårdnad och fokus, och det är njurarna, vänster höft och min svank. Så nu har jag ett eget yogaprogram att göra hemma. Njurarna börjar redan balanseras, jag har mycket mindre vätska i kroppen nu när jag inte druckit kaffe och även dom sista dagarna låtit bli théet. Vatten gör gott dock. Jag har inte druckit kaffe på 10 dagar, inget godis, förutom ngr chokladbitar DARK-choklad, typ 98% – och inte en gång jag haft begär – det är så skönt och befriande.

Jag vet tydligt nu vad min kropp vill… den vill inte ha kaffe, den vill inte ha godis, den vill ha ytterst lite socker, den vill ha ytterst lite bröd (det har vi inte heller ätit på kursen) och den vill helst inte äta kött- den vill just nu ha vatten, frukt, grönsaker, rotfrukter, smooties, nötter, torkad frukt och riskakor.

Så nu återstår att se om jag är lika kärleksfull mor kroppen som jag är emot hjärtat och låter kroppen själv avgöra vad den vill ha i sitt system….

På tåget hem har det gått bra iallafall. Jag åt en sallad till lunch i Varberg och köpte sen med mig frukt, sesamfrön, rawfood-bar (utan socker), utrensande örtthé till tågresan och när jag kommer hem har barnen och Nogge förberett Fruktsallad åt mig.

Jag mår så gott i kropp – sinne – själ och hoppas kunna bevara denna känsla så länge som möjligt!

Torsdag

Lycka att vara hemma och vakna upp med familjen.

Mentalt så var det en rivstart med morgonstress och sen bokningar och jobb hela dagen. Inte så bra planerat efter 10 dagar yogaretreat, men men vardagen kommer snabbt tillbaka. Kände mig uppstressad vid kvällen, men var så klok att jag tände ljus, bredde ut en fårfäll på golvet och gjorde mitt yogaprogram – och så landade jag tillbaka i friden igen. Skönt!

Ätit bra idag, vegetariskt, inget kaffe, inget socker… men det har varit en utmaning – hjärnan vill gärna trösta sig med något i munnen märker jag. Jag har ett inbyggt beteende där som jag vill bryta – och jag är på god väg. Jag synliggör mina fällor…

Fredag

Idag flippade det ur, åt 2 muffins på jobbet och sen chips och lite godis till kvällen. Valde vegetariskt idag, men det känns lite svårt eftersom jag också har glutenintolerans och inte är så värst glad i att kocka i köket, så att lära mig nya rätter, dvs vegetariska är en stor utmaning. men men det kanske kommer med tiden. Nu väljer jag vegetariskt när det passar. Gör val för varje måltid. Drack en kopp kaffe, väl vald, från bästa kaffemaskinen och jag njöt verkligen!

Känner mig lite nere nu när jag är tillbaka i livet igen – att applicera den livsstilen jag vill leva är lite mindre lätt hemma i ”vanliga livet” än det är på en Yogautbildning på en fin kursgård som tänkt på allt.

Jag ger inte upp, jag fortsätter att medvetet förbättra min livsstil, min hälsa och mitt liv!!!

Avslutade dagen med Yoga. Började dagen med promenad och sunyoga.

Lördag

Om jag börjar med kosten så har den idag härjat fritt med godis, chips, äppelkaka och en kopp kaffe. Känns inte alls bra att äta så mycket socker och onyttigt, jag märker det på mina tankar, att dom blir med ”neggo” och att det skapar lite oro och stress – inte bra, balansen inom mig rubbas.

Skönt ändå att jag ser det och upptäcker det. Det jag ser kan jag förändra. Tacksam över det.

Väljer omsorg för mig, yoga och promenad. Skönt! Gick till frissan idag och efter missödet i juni då jag med alla kemikaliekurer till slut brände av massa hår, så lärde jag mig läxan… nu gick jag till Salongen Naturlig Skönhet och fick skonsam och miljövänlig behandling av rara Jenny. Hittade också massa bra produkter p nätet som jag beställt, lägger ut den hemsidan på bloggen när jag fått hem produkterna.

Jag och Nogge tänkte ta igen lite mystid efter att jag varit borta så länge, så med film och godis kryper vi upp i soffan… 10 min senare sover jag gott, hmmm

Söndag

Stiger upp i ottan och rullar ut yogamattan och gör mitt program. Märker redan positiva resultat – Jag älskar Yoga mer och mer för varje dag!!! Efter en mysig frukost med familjen så tar jag ett bad med Tallbarrsolja – mysigt!

”Walk and talk” dvs en promenad med en klient. Det är verkligen bra att gå och coacha, att kroppen är i rörelse hjälper processen… ett tips när man vill förändra något eller fatta bra beslut, ta en promenad.

Lärde mig av frossardagarna… idag är jag medveten av vad jag äter. Väldigt medveten och det går jättebra!

Avslutar dagen med skön promenad i kvällsolen, lite sunyoga, kvällsfika (smootie och varmt vatten m citron) och MantraDisco med familjen, lite blogg och yoga. Ohhh vilket skönt avslut på dagen – love it!

Tacksam

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *