Hälsorapport v 42

Måndag

En underbar förmiddag med promenad, skrivande och meditiation och därefter lunch med Elin. Ljuvligt, mitt hjärta sjunger!

Det känns som det har skett ett skifte inom mig själv i helgen. Det hänger ihop med mediationen från Jasmuheen och boken Leva på Ljus, det har landat något inom mig som jag har haft svaret på länge men ändå inte lyckats få som insikt. Nu har det landat inom mig på ett annat djupare plan. Det känns huxflux både rätt och LÄTT! Nu behöver jag bara vila i tillit i att det jag känner är sant.

Ätit Rawfood idag och det känns lätt och enkelt. Inte känt vare sig hunger eller sug. Fantastiskt!

Avslutade dagen med Yoga i kyrkan. Så tacksam! Namaste

Tisdag

Ingen promenad idag och det saknade jag enormt – den hade varit välbehövlig idag!!!

Ätit bra, RawFood hela dagen förutom en omelette till middag, det räknas ju inte som Rawfood. Men den var vegetarisk. Lagade köttfärssås och spagetti till familjen men åt själv omeletten. Fortfarande håller jag mig till 2 koppar kaffe. Dom njuter jag av!

Känslostorm som vällde fram, gammalt undangömt och förträngt kom upp till ytan. Insikter landade och jag inser att jag har viktigt val att göra för mig själv och min framtid. Tom och utmattad. Stupar i säng.

Onsdag

Lugn och stilla dag, med promenad, meditation, yoga, lunch med vän, tid med barnen, tid med föräldrar, tid med make. Och lite lite jobb. Lovely

Mår si så där, men ändå känns det skönt idag efter känslostormen igår – lite vädring gör gott…. Jag har stora var att göra, och jag har bestämt mig och det är skönt! Känner mig lugn och fokuserad och även sorgsen och matt.

Åt bra halva dagen, lunch med en vän och då åt jag bara från salladsbuffén, massa råkost knaprade jag glatt och lite värmande soppa för balansen.

Sen var det eftermiddagen som tillbringades en stund hos mor och far. Vi var där och fikade jag och barnen, då drack jag en halv kopp kaffe (stolt att jag bara drack så lite extra idag utöver mina 2 koppar) och sen mumsade jag 2 muffins. Men mamma skickade med muffinsen hem, så efter Yogan åt jag även 2 st till… det gav halsbränna och sura uppstöt… Inte bra!

Torsdag

Promenaden kom först på eftermiddagen, men gud så skön och efterlängtad den var!

Ätit bra idag, sallad på lunch och rödbeter/sötpotatis/morot/fetaost/rödlök i ugn, mums va gott! Inget sött och inget onyttigt. Däremot är jag i ett tillstånd av hopplöshet och sorg, det märker jag på kaffesuget – jag är egentligen inte sugen på nå extra kaffe, tycker inte ens att det smakar… ändå dricker jag. 3 och en halvkopp känslodricka idag.

Ledsen och nedstämd. Mår mentalt och känslomässigt inge bra, gråter och möter hopplöshet. Jag är i en process av att ge upp en stor vacker dröm som jag måste acceptera att jag inte har kontroll att förverkliga. Det smärtar och river upp sår i mitt hjärta.

Fredag

Boom – jag föll ner i avgrunden. Jag släppte hoppet. Jag släppte fram sorgen. Jag grät. Jag grät hela morgonen och förmiddagen. Jag hade som tur var en tom ”Fia-dag” i min almanacka och tog den verkligen till vara. Jag satt nästan hela dagen på min mottagning. Satt i tomhet. Tystnad. Stillhet. Sov emellanåt. Mediterade en stund.

Ingen direkt aptit idag, köpte sallad från salladsbuffén på intilliggande restaurang, åt på min mottagning. Fika med Nogge på efterm och åt chokladboll. Mys hemma med Maya på kvällen då Oscar var på Minidisco, åt lite ostbågar, en DubbelNougat och lite Bilar. Åt alltså ingen riktigt lunch och ingen middag alls.Kände ingen hunger. Inget sug.

Somnade på soffan vid 18.30. sov. sov. sov. Frussen och kall hela dagen. Stor process i kroppen. Jag stannade i tomhet och stillhet och tillät processen att ske.

Fick dagssljus och lite motion ändå, gick promenad och samtalade med en vän. Gick också ner till stan för att möta Nogge när vi skulle fika. (Barnen var hos kompisar)

Ganska skön känsla ändå när allt är tomt, tyst, stilla. Har faktiskt njutit av tystnaden. Har ingen aning om vad jag vill. Kan inte se framåt just nu. Kan bara uppleva stunden och den är tom. Jag tar en dag i sänder.

Lördag

Balanserar tid till mig själv och tid till min familj. Är mycket mest med familjen. Boostar dess energi och det gör mig gott!

Äter skapligt förutom de två DubbelNougaterna och smågodiset.

En raskt promenad med en vännen och jag känner mig välförtjänt av att ligga på soffan hela kvällen. Ser på programmet ”Så mycket bättre” och njuter av glad och kärleksfull underhållning. Somnar gott!

Söndag

Börjar dagen med promenad – krispigt och uppiggande. Kommer i meditativt tillstånd och ”får mycket insikter till mig”. Det kommer mycket budskap i dag i form av djur, tankar, teveprogram… Tacksam att jag får guidning! Gör Sunyoga. Skriver och är stilla.

Är med barnen hela dagen, förutom då dom är med kompisar en och en halv timme. Är närvarande och lugn, precis så som jag strävar efter att vara och nu tackvare det lyckas mer med att vara, läser böcker för dom, spelar spel, är lugn och stilla. Är med liksom.

Mår bra idag, känner mig otroligt närvarande i allt jag gör. Oavsett vad jag gör. Min kropp känns i balans. Mitt mående är stabilt och lugnt. Otroligt lugnt.

Det enda som misstänkliggör att jag skulle kunna må dåligt är att jag har ett konstant sug efter något att stoppa i munnen, men det kan också bero på mina 2 gottedagar som jag nyss haft, suget drar snabbt igång igen, eller månveckan som är på intågande, eller att jag äter för lite när jag äter, idag åt jag enklare lättare frukost, fräsch lunch med rödbeter, sötpotatis, stjälkselleri, rödlök och lite feta ost, till middag lite pasta och stekta champinjoner och …. glömt vad de heter, gröna färska stänger med en liten krona på toppen, knapriga och goda… Går i skåpet och letar nått att äta hela tiden, knäckemackor och katrinplommon har varit min räddning. Druckit 4 koppar kaffe. dvs 2 för mycket.

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *