Hälsorapport v 45

Måndag

Tvärtrött, ingen morgonpromenad och skönt var nog det… benen ömmar rejält, är stumma och stela sedan dansklasserna i lördags. Yogan på kvällen gör gott för stela muskler. Lovely!

Ätit bra idag, inget sött, inget onyttigt… Hoppade middagen (kom hem så ”sent” från Yogan), åt några knäckemackor istället och drack en smootie. Mumsade en näve nötter och några katrinplommon när jag så på teve.

Avslutar kvällen i sängen och ser på Tv-prog. Efter tio. som handlar om fam från Danmark och deras väg mot en Kärnfrisk Familj – inspirerande!

Tisdag

Ingen promenad denna morgon heller, tyvärr. Och ingen annan rörelse/motion heller. Varit i skolan hela dagen och sen direkt vidare till möte och hemma vid 21.00. Lång dag!

Ätit bra idag, grötfrukost & GrönProteinDrink, bra mellanmål, smarrig lunch på skolan, liten middag, 3 koppar kaffe. Massa koppar kokt vatten, tycker det är gott nu, häller upp thévatten utan thé, känns skumt, men jag litar på att det är nyttigt och det smakar konstigt nog gott!

Onsdag

Pulsade ut i den vackra snön på min morgonpromenad – det var så energigivande och stärkande! Tacksam över ljuset snön ger!

Ätit ganska bra idag, mycket nyttigt men ätit lite för mycket tror jag. Och till fikat på skolan hade en klasskamrat en hel väska full med Delikatobollar och delade ut till oss… givetvis tackade inte jag nej till min, utan mumsade den glatt!

Avslutade dagen med skön Yoga i Sifferbo och skrev sen mina affirmationer/önskningar/beställningar till Universum och eldade upp dem. Skön och lätt känsla att somna med.

Torsdag

Morgonpromenad, studier i Leksand och hemmakväll med barnen var guldkornen idag!

Studiedagarna gör mig hungrig…. jag äter mycket mer dagarna i Leksand. Är hungrig mest hela tiden. Men men, hjärnan kräver energi, det vet jag ju. Att det går åt så mycket energi förvånar mig lite, men ändå känner jag att det pågår väldigt mycket surr här uppe i knoppen – de kreativa processerna far runt varv efter varv som i en slunga.

Och så gör dom väldigt god mat också… idag var det soppa och PANNKAKA, inte så märkvärdigt tänker du, men jag är ju glutenintolerant så att få Glutenfri Pannkaka är ovanligt… jag mökade in 3 st först med sylt och grädde… sen åt jag 3 st till! ”Mattanterna” föreslog att jag skulle köpa med en matdosa hem, men där stoppade tyvärr min heder mig!

DunderMysig kväll med barnen – närvaro, kärlek, kramar, pussar, skratt – mammalycka!

Fredag

Nogge satt uppe sent igår och bokade våra Baliresor. Kom upp och väckte mig vad 23.30 för att jag behövde föra över pengar till ett konto för betalning. Så det blev sent även för mig. Men skönt avslut, nu är resorna bokade!

Den sena kvällen orsakade försovningen tror jag, min inre väckarklocka ringde inte vid 05.00, utan först vid 05.50. Missade därmed promenaden.

Ätit si så där i 3 dagar nu, onsdagen chokladboll, torsdagen massa pannkakor och en Äppelmuffins, idag 2 vaniljbullar (det är i skolan jag får glutenfritt fika till eftermiddagen, och jag säger givetvis inte att jag inte äter sött… artig som jag är, äter jag det som bjuds) Och  nu till kvällen har jag ätit halvpåse Kinapuffar och en … gissa vad… DubbelNougat!

Eftersom det är fredag så ”myser” vi med nått gott – så dumt att vi lär barnen att mys = äta något gott. Tänker tillbaka på min uppväxt där det bjöds på ”nått gott” om jag var ledsen eller ”nått gott” om jag var sjuk. Det har varit mycket känslor inblandade i mitt ätbeteende. Nu har jag iallafall insikten att se det och styrkan att när jag är ledsen eller sjuk välja att stanna i det och inte dämpa känslorna med ”nått gott”

Dricker min GrönaProteinDring och mitt silverthé om dagarna och dricker 2-3 koppar kaffe om dagen (oftast 3), äter mycket frukt – det är bra!

Lördag

Morgonpromenad och eftermiddagspromenad med Nogge! Han föreslår att vi skall ta en promenad när barnen är i väg på annat – jag blir så lycklig, för mig är det underbart att gå med honom och vi kan tala med varann och mötas bara vi två. Tacksam!

Äter allt möjligt gott istället för riktigt mat, eller troligtvis på grund av att jag inte ätit riktig mat! Godis, ChokladBars, DubbelNougat, lite ostkrokar, jättemycket MarängSwiss, huuuu pust!

När jag skall gå upp och lägga mig så har allt frossande fått mig att bli PissOff på mig själv, och jag river fram massa favvojeans och provar dom, nu skall jag verkligen se hur illa det är och om det stämmer som vågen visar att jag gått upp 3 kg det senaste halvåret – och jag visst – jeansen fastnar på höften, en del kan jag bända förbi höften men absolut inte knäppa i grenen.

Nu skall det eldas en till betällning där det skall stå att jag lätt når min målvikt, utan ansträngning dvs att jag har lätt för att göra mina träning, mina promenader. Att jag har mer aptit på sallad och frukt. Att mitt sug efter sött och onyttigt har försvunnit. Att min kropp och sinne väljer det som är bra och hälsosamt för mig. Att jag njuter av att vara jag, att jag älskar mig kropp, att jag är fylld med energi och ork. Tack!!!

Söndag

Har känt mig lycklig, otroligt lycklig de senaste dagarna! Jag njuter av hemmet, Nogge och barnen! Känner mammalycka, frulycka, hemmalycka och som en FB-vän skrev – KvinnoLycka!

Underbar dag som börjar med frukost på sängen till barnens far. Vi firar och myser. Sen traskar jag iväg på promenad. Fortsätter mysa och moijsa hemma på förmiddagen.

Eftermiddagen spelar jag och Nogge TransformationGame. Det är en gåva att få spela med Nogge. Jag är så tacksam. Det blir en magisk och ljuvlig eftermiddag.

Äter väldigt bra idag – jättebra faktiskt! Känner mig nöjd! Avslutar dagen med att elda ännu 2 Beställningar till Universum. Jag kompletterar min order helt enkelt.


 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *