Hälsorapport v 49

Måndag

Sov över morgonpromenaden, det blev sent igår, jag och Nogge satt uppe länge och pratade… eller han pratade och jag lyssnade, det var så mysigt!

Heldag i skolan i Leksand  -alltid hungrig när jag är där och lunchen är ruskigt god! Plus att dom hade ställt fram glutenfri Äppelmuffins åt mig till förmiddags OCH eftermiddagsfikat, suck… artig som jag är… Måste lösa detta imorgon och resten av veckan, annars spräcker jag jeansen. Imorgon säger jag med mod, styrka och kraft att jag önskar frukt till fikat istället!

Får äntligen till en promenad med Eva, superskönt och trevligt!

Tisdag

Ni kommer ihåg min vånda med Äppelmuffinsarna. Rädd att såra de snälla kökstanterna på skolan. Haha, jag vet själv hur löjligt det låter. Rädd att såra dem om inte jag vill äta muffins, mohahaha. Men trots att jag skrattar åt mig själv och ser humorn i det, så kan det inte hjälpa att jag ändå kände så.

Så idag laddade jag mig med mod. Det tog 2 vändor till matsalen innan jag vågade gå fram och säga att jag inte ville ha nått sött till fikarasten idag, utan undrade om de inte kunde ge mig en frukt istället.

Så när fikavagnen rullades fram stod där termosar med kaffe och thé, ett stort kakfat och en liten skål med ett äpple.

Dagen blev ganska nyttig, förutom till kvällen på styrelsemötet med författarna, då åt jag en halv (märkväl att jag lyckades äta en halv, det är stort, det är ett framsteg) glutefri kexchoklad och 3 pepperkakor.

Druckit mycket silverthé och thé, bara druckit 2 koppar kaffe, ätit mycket frukt.

Promenerat en promenad med Eva. Skönt att vädra hjärnan lite, gå med den på avkylning, de kreativa dagarna i skolan tar musten ur mig. Det och att jag samtidigt är i en stor inre process. Jag behöver luft, space, motion och lite egentid just nu.

Onsdag

Ingen promenad idag heller… suck! Valde sängen i morse och hann inte på eftermiddagen/kvällen.

Ätit bra, inget onyttigt och sött idag.

Känner mig glad, upprymd och tacksam – mitt liv är magiskt och spännande, jag känner verkligen att jag lever och jag njuter av det!

Torsdag

Äntligen vaknar jag i tid och tar mig upp ur den varma sängen. Morgonpromenaden är sååå skön och jag påminns om hur mycket detta betyder för min hälsa… promenaderna stabiliserar min vikt (dvs håller den där den ska, om jag inte går så smyger sig gärna hektona på ett efter ett) och jag upplever sinnesro/meditativt tillstånd – ljuvligt! Plus att jag känner mig fräsch och blir piggare…

…åtminstone tills efter lunch – för idag på skolan i Leksand så blev jag tvärtrött mellan lunchen och fikarasten – och då menar jag tvärtrött!!!! Hörde någon ropa: SOFIA!!! Och jag vaknade till, sa: Väck mig inte. När jag insåg att jag somnat mitt i lektionen när vi sitter alla i en ring i klassrummet.

När det sen blev fikarast boostade jag ”KvickfixEnergi” genom att äta ett päron, dricka 2 koppar Yogithé och äta en chokladboll…samt sno en Polkagrisstång ur juldekorationen – det höll mig vaken resten av eftermiddagen!

Annars äter jag nyttigt idag, dricker 2 koppar kaffe och en latte och en massa koppar silverthé.

Mår väldigt bra på insidan, är och möter det jag upplever, är närvarande – känner mig balanserad förutom tröttheten då.

Fredag

Så här började min skoldag idag, vi fick göra en övning med provsmakning för att hitta den godis som var mest lik mig som person alt mitt företag…. gissa vilken godis jag var?

Och med en sådan start på dagen var ribban liksom redan lagd; 2 (väldigt små faktiskt) gl.fria bullar till fikat, en lussebulle och till kvällen var jag bjuden på Cocktail & Paljettfest med tjejer i Falun och där mumsade vi småplock som ost, oliver, vindruvor, kex, skinka … och jag småplockade hela kvällen – proppmätt!

PLUS: * Nykter på tjejfesten * Morgonpromenad i morse. * Somnade lycklig!

… ja, just det. Jag var närmast lik ett GeleHallon (JungfruBröst) Mjuk, Rosa, Röd, Vit, Formbar, Snabb, Lättupplöslig, Söt

Lördag

Morgonpromenad – lunchpromenad – Osho Dansmeditation

fick kroppen i rörelse idag och det kändes så bra! Äntligen!

Smågodis – 2 pepperkakor – 2 dubbelnougat – lite ostbågar

fick kroppen ur balans igen! Suck!

Haft en lugn och skön familjedag utan massa måsten, mest mys och närvaro. Tacksam för mitt liv!

Söndag

Morgonpromenad och även en längre promenix på eftermiddagen, skönt att gå i dagsljus!

Rivstartade dagen, promenad, frukost, göra chokladbollar, rodda kalas, ta emot kalasgäster, allt innan kl 10.00, puh! Tur jag är morgonpigg!

Ätit på tok för mycket gósaker idag igen, chokladbollar och godis under Oscars fotbollskalas, chokladbollar när jag rullade, och tyvärr så blev det några över… gissa vart dom hamnade, suck!

Efter det så skrev jag en beställning till universum på ny vikt inför Baliresan – loooove kvickfix och gick en längre promenad!

Förutom alla chokladbollar och en lussebulle så har jag ätit bra idag, haha, grönproteindrink, rotfrukter, ingefärsvatten, silverthe är några av nyttigheterna.

Mår så himla bra, känner sinnesro och harmoni och har haft en otroligt närvarande och lugn dag med familjen. Tack Tack Tack

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *