Hälsorapport v 51

Måndag

Ut på morgonpromenad (05.15), alltid lika skönt!

Sen var jag till Öronmottagning och gjorde ännu ett hörseltest. Jag har tinnitus, som kan vara orsakad av den lilla hörselnedsättning som testet visade. Tinnitus upplevs mest under stress. Så det enda och bästa sättet att hantera tinnitus är att hantera stressen. Så det passar utmärkt att jag har kunskap om detta, meditation, yoga, mindfulness.

Haft en Bad-HairDay idag. Bad HairDay. Bad MakeupDay (dvs ingen makeup alls) Bad BodyDay (känt mig pluffsig och tjock) och givetvis har jag tagit hand om detta på bästa sätt – NOT – genom att äta… go mat (onyttigt och mycket) sötsaker (godis och fika) ….

… fann mönstret till slut och tog mig ur offerhörnet. Avslutade kvällen med skrivande och silverthé och kärleksfulla tankar till mig själv!

Nu känns det bättre – tack!

Tisdag

En bra dag med morgonpromenad 05.10 i -15 grader – krispigt och skönt! Sen följt av Yoga på lunchen.

Ätit bra idag, men känner mig småsugen på nått hela tiden… månvecka på gång misstänker jag.

Trivs verkligen inte med mitt utseende just nu och det är inge skoj, tycker jag är blek, ful och fet… blääää och inte blir tankarna så bra utav den spegelbilden heller, suck! Och jag vet att bästa sättet att komma ur min ”formsvacka” är att tänka att jag är strålande vacker och skön… men det funkar inte just nu – error – error

Gud, va jag saknar mitt glamoursmink! Gud, va jag saknar min solbränna! Gud, va jag saknar mina smaljeans! Gud, va jag saknar mitt blonda hårsvall!

… blir till att elda lite önskningar snart igen då!

Onsdag

Läs tisdag!

Dagen kunde sett lika ”illa” ut förutom att jag INTE gick morgonpromenad, trots att jag var vaken… erkänner  mig besegrad av termometern som visade – 20,5 huuuuu och så gjorde jag INTE yoga!

Men jag var mycket med mina barn och var en mysig närvarande mamma – det var bra! Och så rensade jag en av garderoberna, och en hylla i den andra och så den överfulla strumplådan fick sig en tömning … plus att jag gick till Blodcentralen och tömde blod – jag rensade i röran helt enkelt!

Torsdag

Dan före dan… jag smygstartar festen med lite fulgodis… haha, jag skrev såklart fel, menar ju julgodis, men fulgodis kanske är det rätta namnet 😉 Äter en dubbelnougat också och en lussebulle. Hoppar lunchen och äter kebab till middag – ingen bra hälsorapport idag inte!

Behöver väl inte nämna att jag inte motionerade heller…

Det var kroppen det…. mentalt (knoppen) så har jag frid och ro – haft en härlig dag i lugnt tempo. Fått mycket gjort, fast med frid och harmoni. Hämtade barnen kl 13.00 och vi gick hem och gjorde julgodis och bakade pepparkakor, lyssnade till discomusik och hade mysigt!

Kvällen pysslade jag och Nogge med inslagning av de sista julklapparna, gjorde skinkan och åt skinkmacka och lättöl, mums! Bingolotto i bakgrunden.

Julefrid i huset – lycka*

Julafton

Den stora ätardagen, så har jag tänkt att julafton ska få bli och det hänger ju ihop med att jag inte tänkt äta något annat onyttigt innan såklart, men det föll ju ur tidigt i veckan …. eller tidigt på året menar jag!

På julafton äter jag gärna en chokladask Toffefee, helst en själv förstås, men den fick stå framme som bjudchoklad idag faktiskt… gömde den bara en stund i skåpet (och det råkade vara när gästerna fått syn på den, haha). Det värsta är inte allt fett och socker i Toffefee´n, det värsta för mig är att de innehåller vetemjöl och jag har glutenintolerans. Så det är därför jag bara äter dem en gång om året, bara en dag och just precis på julafton. Inte så smart att välja just julafton av alla dagar med tanke på att jag riskerar att få magont och sitta på toa resten av dagen, men det händer aldrig, för jag har listat ut nu de senaste julaftnarna att de måste innehålla pyttepytte lite vetemjöl, så lite att jag som glutenintolerans blir less på att de ens måsta ha i nått överhuvudtaget, men jag borde ju vara tacksam att de har det för annars hade jag nog ätit dem oftare.

Ätit bara en gång idag, förutom vårt mellis på Statoil!!! Vi var ute på tur som julklappsutdelare och turen tog en stund så vi märkte att humör och ork inte var på topp, så vi svängde in på Statoil och åt korv och äpple…. riktigt pinsamt att stå med hela familjen runt cafédelen på Statoil vid lunchtid på självaste Julafton och utfodra barnen med korv!!!

Vid två var det julmiddag hos min mor och far med min bror och hans familj. Vi är fyra syskon med stora familjer, så tyvärr är vi för många för att fira tillsammans, vi har kommit på att hyra en samlingslokal inte är så vidare värst mysigt, så vi delar upp oss naturligt varje år.

Älskar sillen! Och bästa grannen Ing-Marie var över med en sillburk i julgåva som är gudomligt god! Så jag åt sill, sill, sill, sill och lite annat på julbordet! Fika och julgodis. En lättöl och julmust. Det var min förtäringsdag det!

Morgonpromenaden valde jag bort, ville ju givetvis njuta av barnens uppvaknade på morgonen, jag fick till och med ligga och vänta på att de skulle vakna.

Resten av förmiddagen försvann tiden bara, så jag hann inte ut då heller. Det var inte så lockande för den delen när temperaturen var runt  -20.

Kvällen avslutas med mys i soffan med Nogge. Så tacksam över en underbar dag med nära och kära. Fick fina julklappar av Nogge och barnen, men den bästa julklappen är helt klart mina lyckliga och friska barn! God Jul

Juldagen

Morgonpromenad och en till promenad med Eva – skönt!

Började laga mat vid fyra, vid sex kom kvällens gäster. Vi har tre familjer som möts (tradition sedan 8-10 år) varje Juldagskväll och äter tillsammans. Var 3:e år är det vår tur och det var det denna gång. Jag gjorde hemgjord supergod Daimglass. När jag köpte Daimen, så var det 3 för 20 kr. Så jag köpte 6 st, men bytte ut en mot en DubbelNougat. När jag kom hem ångrade jag mig, så då öppnade jag DubbelNougaten och slängde den i komposten – sååå stolt över mig själv. Inte att jag köpte, men att jag återtog kontrollen och slängde den sen. Daimen skulle jag ju ha till glassen, och glass åt jag!!! Mums, som Maria Montazami skulle sagt.

Så med andra ord åt jag massor av glass och även smågodis, MEN vi fick två chokadaskar, en Toffefee (läs julafton) och en ChokladHjärtan – och dessa åt jag INTE jag skyndade mig att öppna dem och ställa fram den och vips så var det andra som slukade dessa, tacksam!

Somnar glad och harmonisk efter en underbar kväll med kära vänner!

Annandag Jul

Hemma och skruttar hela dagen i myskläder. Ger mig ut på en morgonpromenad (efter frukost dock) och en eftermiddagspromenad med Eva. Superskönt, verkligen!

Annars hemma och vilar hela dagen, Maya är sjuk så jag gör henne sällskap, ligger och läser, pysslar, sover vid hennes sida.

Äter bra, rester till lunch, spenatsoppa till middag, frukt, smootie, massor av silverthé och så två lussebullar.

Mår så otroligt bra, känner mig närvarande, lugn, harmonisk, trygg och i full kontakt med mig själv. Härlig känsla!

Somnar på soffan och går och lägger mig tidigt, strax efter nio. Tänk att en dag med vila följs av trötthet. Det är väl då tröttheten har chans att ge sig tillkänna tänker jag.

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *