Hälsorapport v 8

Måndag

Trots att jag inte hann ut på morgonpromenaden (dvs sov istället) så blev det en hälsosam och nyttig dag, med bra mat och toppen avslutning – yoga!

Ätit nyttigt idag, fräsch vegetarisk lunch, smootie och riskaka till middag, bars och frukt till mellis.

Känner mig så lycklig och tacksam över mitt liv, mitt jobb, min familj och yogan!

Tisdag

Morgonpromenad, silverthe, meditation och ett glatt humör har förgyllt min dag… och en semla!

Annars har jag ätit nyttigt, sallad till lunch och ärtsoppa till middag. Smootie och morötter.

Känner mig glad, harmonisk och väldigt tillfreds med livet – härlig känsla!

Onsdag

Morgonpromenad! Skönt!

Skrivardag med Malin, gott för knopp och själ. Skönt att tömma ur lite skrifter, alla lämpar sig inte för bloggen, men det är skönt att få skriva ur sig.

Känns som allt går lätt och smidigt i mitt liv igen – jag tar tacksamt emot energin!

Äter nyttigt, frukt, nötter, silverthe, vegetariskt, the och så en massa kaffe, iallafall två-tre koppar för mycket, får se upp…

Somnar ca 19.45 helt utslagen på soffan! Kravlar mig upp till sängen efter nio, somnar med kläderna på!!! Så himla slut!

Torsdag

Vaknar tidigt, 04.40. Studsar upp! Märker att jag sovit med kläderna på!!! Suck! Tänker mig en promenad, men känner först efter och känner att jag är trött och sliten. Väljer att inte gå. Kikar på termometern som visar – 17, inte så farligt. Sen kommer Nogge ner och säger, tur du inte gick imorse, det är -23! (jag hade kikat på inomhustermo)

Boostar mig med frukt, c-brus, vatten, silverthé, smootie och efter några timmar mår jag riktigt bra igen! Skönt!

LunchYoga – mina yogapass är mina lyckopiller!

Äter sen lunch och hoppar därför middagen, det passar bra eftersom barnen är hos kompisar på eftermiddagen.

Känner inre stress när jag ska sova, örat (tinnitus) piper och jag känner spänning i kroppen. Plockar tillbaka medvetandet till här och nu, till sängen. Stressen hör ihop med sådant som ska komma, eller sorg över sådant som varit, dvs jag är inte närvarande. Hämtar tillbaka mig flera gånger när tankarna lurar iväg kroppen på sidospår, till slut lyckas jag och kommer till ro och somnar.

Fredag

Vaknar i balans! Själsligt skön dag som börjar med företagsfrukost, Näringslivet FalunBorlänge, skrivande på mottagningen, och eftermiddag och kväll med familjen. Mår så bra och känner frid, närvaro och harmoni.

Det blir ingen träning idag, väljer bort det, och det känns rätt.

Äter ganska nyttigt, men kanske lite för mycket… och så blir det en fika på eftermiddagen, en snickerskaka. Rotar i skåpet på kvällen när barnen somnat, finner lite gamla citronkolor och en klubba – det får duga att stilla suget med… i brist på annat!

Är så tacksam att jag upplever helt andra känslor i kväll mot igår. Tack!

Lördag

Slant ner för trappan och halkade runt på min promenad – inte så bra motion, men ack så skön luft! Andas in vår!

Fullbokade dag med styrelsemöte för Dalarnas Författarförbund och städning och fix i min yogalokal – avslutar kvällen i soffan med familjen och Melodifestivalen på teve… trött och lycklig!

Hinner inte med lunch, tar några knäckemackor istället. Äter fikabröd, dubbelnougat och smågodis idag. Taco´s till middag.

Känner en inrestress, min tinnitus piper konstant. Tar tillbaka medvetandet här och nu, här och nu, här och nu… jobbar medvetet på att släppa det som varit och inte oro mig för morgondagen. Oro eller snarare funderingarna jag har nu är ju allt fix i yogalokalen, offerten på husutbyggnaden som jag ska få till veckan… Men precis här och nu mår jag toppen och det är när jag i tanken far bakåt eller framåt i tiden jag mår sämre. Andas, sänker axlarna, släpper spänningarna och tar emot vad livet ger NU!

Söndag

Mentalt mår jag bra, jag är en sån som mår bra när jag gjort saker – kan ju undra vad det kommer ifrån – idag har jag gjort undan massa surdegar och betalt räkningar och skickat fakturor och pysslat i yogalokalen och tvättat, två tvättar… så nu mår jag bra!

Själens höjdpunkt var när hela familjen hade sparkrally genom byn på kvällskvisten – Vita glansiga vägar, lagom temperatur och full fart, kände mig som barn igen! Lycka*

Ätit mycket gott idag, tårta och godis och även lite leverpastej… var på 50-års kalas och det bjöds på smörgåstårta. Jag petade bort skinka och räkor, lyckades ej få bort leverpastejen sen mumsade jag och åt.

Öm i hela kroppen – ramlade i trappen igår, ramlade vid bilen igår, gjorde världens vurpa med sparken idag, Maya flög och jag sladdade flera meter på rumpan… hehe Känner mig blå, öm och stel – och nu denna vecka har jag fem yogaklasser!

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *