Hantera smärtan

Att du försöker hantera smärtan är det du kallar för lidande.

Onenesscitat

Jag vet nu att mycket av min kraft, om inte den mesta gått åt till att hantera min smärta. Det har yttrat sig på massor av olika sätt, som att tröstäta, hinka kaffe och shoppa… och sova. Och att använda min energi till att försöka kontrollera mig själv, dig och livet. Jag har flytt lidandet genom att träna och promenera, läsa och se på teve. Jag får tacka högre kraft att jag inte lagt mig till med skadligare beteende, att det stannat vid det.

Det var för några år sedan nu, och mestadels tackvare Oneness som jag började vakna upp till mitt eget beteende, fick lyfta huvudet ur sanden och se vad jag förnekat. Och inte nog med det, jag förstod att för att läka mitt lidande måste jag uppleva det. Alltså inte alls samma strategi som jag lärt mig genom exempelvis NLP där vi byter tillstånd, utan jag behövde och behöver uppleva det. Känna det. Stanna med det. Det är det enda sättet att bli fri… på riktigt.

Jag kan inte slå igen dörren och ge mig ut på en löprunda och förvänta mig att huset ska vara storstädat när jag kommer hem, jag springer inte ifrån smutsen. Jag stannar och städar, svettas och tar itu med det. Det är inte smärtfritt, tvärtom det känns på ordentligt… men det ger reslutat.

Vad för reslutat behöver jag också släppa kontrollen om. Mitt jobb är att stanna och uppleva det jag känner, allt vad mitt liv levererar till mig. Att förutse resultatet och framtiden det ligger inte i mina händer, det är redan omhändertaget av Gud.

 

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *