Konsten att ta emot

Genom att släppa all planering behöver du också hålla dig fullt öppen för att ta emot det som ges. I sinnet vill vi gärna själva bestämma varifrån kärleken ska komma och hur den ska se ut, vilken kärlek vi själva vill ge ut, hur mycket överflöd vi ska ta emot och allra helst veta när det kommer och i vilken form. Sinnet lurar dig att det har släppt planeringen men du upptäcker att föreställningarna, förväntningarna och dömandet är kvar. Du är alltså kvar i sinnet.

När du är i kontakt med själen finns det ingen som helst anledning att betvivla det som ges till dig under en dag eller livstid. Du bara håller dig öppen och tar emot, tackar för det som ges och vet att det som ges är det allra bästa för dig i just den här stunden. Oavsett om det är regniga semesterdagar, oväntat besök eller P-bot på rutan. P-boten på rutan kanske du hade kunnat undvika men nu när den redan sitter här är det ingen idé att ödsla tid och energi på att gräma sig (eller bli förargad). Om ditt grämande handlar om att P-boten är kostsam och du oroar dig över din ekonomi så vet du att du hamnat tillbaka i sinnet. Sinnet tror inte på överflöd, dess natur är att tro att allt tar slut och livet är fullt av restriktioner. När du tackar och tar emot P-boten med tilliten att även den ingår som erfarenhet längs livsvägen så blir det väldigt energisparande att leva. Själen erbjuder dig att leva i harmoni och sinnesro med allt som är. Kanske även uppleva sinnesro och harmoni med en ansträngd ekonomi eller skulder.

Att leva i själen är att acceptera det som är. Att släppa föreställningarna om hur det borde vara. Och bränna upp den långa listan som berättar att när jag är ung, smal, snygg, rik, finner en soulmate, barnen är glada och friska, maten är vällagad, solen skiner, fåglarna kvittar… då ska jag vara lycklig. Listan görs bara längre, dagarna går och livets mening försvinner medans du väntar på att det ska komma. Livets mening är här redan. Allt är som det ska. Livet är tillrättalagt in i minsta detalj för att du ska kunna ta emot det och bara uppleva det. När du upplever det som är finner du glädje med allt och det utan att behöva ändra någonting.

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *