Kråkslottet

Nu är vi på plats i Herrgården efter en intensiv flytt under helgen. Det låter ju inte alltför omfattande att flytta till ett tillfälligt boende under två och en halv månad, men eftersom ”ingrepp” kommer ske i större eller mindre omfattning i så gott som varje rum så flyttar vi ut det mesta i kartonger i förrådet. Och så behöver vi såklart få med oss möbler, kläder och mat till det nya huset. Och efter 10 år så har vi samlat på oss massa bråte, vi har rensat i röran och jag lovar mig själv att hädanefter ha storstädning vart annat år… eller åtminstone var fjärde.

Kvällen igår avslutade jag med att städa det stora nya huset. Jag dammsög och torkade golv i all oändlighet, det tycktes aldrig ta slut, ytan är stor och huset är skitigt. Jag kallar det numera Kråkslottet!

Har fått berättat för mig om alla möss som huserar i köket och inatt har jag legat med öronen på skaft. Knuffat på Nogge när jag hört misstänkta ljud, bett honom att gå och se efter – fått mummel tillbaks att han minsann inte går på jakt, han ville sova efter en arbetsam helg! Jag vågade mig heller inte upp, så jag bad mina Bali-böner ’oh fear I´m not afraid of you’…

Barnen sov däremot som små troll. Det tog typ tio sekunder innan dom däckade strax innan åtta och sov gott hela natten. Så söta! Dom tycker det är spännande och uppskattar all yta att leka på. Imorse cyklade Maya elva varv runt gården. Lycka att kunna cykla på sin tomt, hemma har vi bara en slänt med tjock bädd av grus.

Det kan ju tyckas låta lite flott att bo i en gammal Herrgård, iallafall för mig som drömt mig bort många gånger. Men så är ju inte fallet med det här huset, det ligger inklämt mellan ett gatukök och Vallen-hallen, har huserat kansli åt Brage i några år och stilen är, ja kanske 60-tal… slitet 60-tal. Haha, jag ler än en gång åt att jag får det vi önskar, även om det inte ser ut som jag tänkt.

Och jag gläds åt att barnen trivs och att Oscar har fotbollsträningar utanför dörren hela kvällarna och flashiga Brage-klistermärken på garderobsdörrarna.

Jag skrattar åt mig själv och mitt La dolce vita-liv ***

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *