Leva innerligt

Jag var i Mariestad tisdag och onsdag för ett yogajobb och under onsdagen så besökte jag Mariestads Domkyrka för en stunds stillhet och närvaro. Satt där en fin stund för mig själv i den stora kyrksalen och njöt av orgelmusiken som övades. Så vackert.

När jag gick för att tända ett ljus fann jag deras bokbord och drogs till en bok som jag köpte med hem. Och livet är så magiskt för boken ger mig precis vad jag behöver just nu. Förklarar den process jag upplever och den sorg jag bär. Sorgen över att inte leva autentiskt. Att inte vara helt sann med mig själv.

Det må vara på fler sätt jag inte lever helt autentiskt men det som pockar på mest är att jag inte tillåter mig själv att skriva mina böcker. Jag slutför dem inte. Och det skapar en oerhörd obalans i mig. Jag får inget utlopp för mitt skrivande, min kreativitet. Min passion hämmas. Jag hämmas. Livet i mig blockeras. Och den här boken ger mig förståelse för den process jag är i och nycklar till fler lås att låsa upp.

Som medberoende är det oerhört lätt att projiciera skulden över att jag inte lyckas med mitt liv till den som jag är medberoende åt. Istället för att se sanningen om att den enda som hindrar mig att ta tag i mitt liv, omfamna mitt liv och faktiskt glädjas åt det – är mina tankar om att jag är ett offer för omständigheterna.

Men så är det inte. Jag är inget offer. Jag är inte drabbad av någonting. Jag har ett val, och när jag är kvar under offerkoftan så är det för att jag väljer att stanna där. Mitt ego har slagit ner rumpan där och det som gör det så obekvämt att sitta kvar är att min ande (min själ) pockar på mig att resa mig upp och leva – det liv jag innerst inne vill leva.

Så jag tackar Gud (min själ/ande) för boken i mina händer. Tackar för att den synliggör min obalans och visar mig vägen till balans. Balans i sinnet, själen och kroppen. Den visar mig vägen mot mitt sanna jag och jag börjar förstå och känna hur jag ska förverkliga min själs önskan för mitt liv.

Här kan du läsa om boken, Konsten att leva innerligt, Ted Harris och Ann Lagerström 

Välja är en sak, men det är inte förrän du gör något som du blir dig själv.

Søren Kierkegaard

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *