Lugn i hjärtat

Sinnet vill gärna för livliga diskussioner om framtiden.
Åka tillbaka till Indien? När? Var? Deepening? Sunyogi? Arrangera retreat? ????
Annan inre resa? Meditation? Retreat? ????
Vara hemma? Jobba? Dela? Vad? När? Hur? Vem? ????

Åh, tänk vad tröttsamt att vara i det där surret, huuu! Jag lämnar över det till chauffören (min själ) att visa mig vart jag ska och vad att uppleva. Just nu är jag här hemma och allt är som det ska. Allt är bra. Jag vilar i att varje sekund är omhändertagen och dit jag ska dit blir jag förd eller i allafall tydligt visad vägen. I närvaron av själen finner jag svaren – de kommer till mig när tid är kommen. Jag lutar mig tillbaks och vilar i nuet, umgås med dem jag har omkring mig inklusive mycket med mig själv.

Jag tackar för förståndet att särskilja tjattret i sinnet från lugnet i hjärtat, jag är i hjärtat (själen), det är så livgivande, samtidigt är det så fridfullt och vilsamt.

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *