Negativa känslor

Fråga: Kära Bhagavan, vad skulle vi kunna göra för att övervinna alla de negativa känslor som flödar genom våra processer i livet och varför de är så svåra att uppleva och vad är lösningen för det?

Sri Bhagavan: Världen är perfekt som den är. Det är inget fel på världen. Om du säger att det är något fel på världen, då måste du veta att det är något fel på dig. Din komplexa hjärna/sinne ger saker namn (egenskaper). Den säger att det är bra, det är dåligt, det är rätt, det är fel, det är perfekt, det är ofullkomligt. När du blir enkel i ditt hjärta, när du blir mycket, mycket, mycket ordinär, då är allting perfekt. Känslor kommer, känslor går, varför kalla dem negativa? Varför stå emot dem? Varför kalla dem dåliga? Allt händer automatiskt. Du måste bli ett vittne. Det är allt. När allt blir mycket, mycket, mycket ordinärt, är du uppvaknad. Allt dagdrömmeri upphör.

När du dricker ett glas vatten, dricker du bara detta glas vatten. Inget dagdrömmeri. När du tittar på din man eller din fru, tittar du bara. Inget dagdrömmeri. Om allt dagdrömmande upphör, upplever du saker som de är, då är världen himmelriket för dig.

När vi säger himmelriket på jorden, betyder det inte att världen förändras. Det handlar bara om att du förändras. Det vill säga att dagdrömmandet upphör och att saker som de är, är perfekta. När detta händer börjar fler och fler människor i den verkliga världen också att förändras. Det är inte det vi ska bekymra oss om. Det handlar om att vi ska förändra oss själva.

Översättning
Pia Shoshanna Anderberg

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *