Negativa tankar

Är det möjligt att klassificera någon särskild tanke som särskilt negativt? Det som finns där är rädsla. Lust, avundsjuka och hat är alla sammankopplade och har sina rötter i rädsla. Mänskligheten är full av rädsla, som flödar genom dig.Vad kan du göra åt det? Finns det en dörr att stänga ute dessa tankar? De kommer och går. Att kämpa med dessa tankar och gräva ned dig i dem skulle leda till depression. Kom igång med ditt arbete och hjälp dina medmänniskor. Alla saker kommer att falla på plats. Oavsett vad dina tankar, när det är dags kommer jag att befria dig.

Amma

Jag är till och från nedsmutsad med negativa tankar om mig själv och mitt skrivande, om det jag drömmer om att göra. Jag hör hur en del i mig (min inre kritiker) fortsätter att döma mig och tala nedlåtande om det jag vill skriva. Det svänger från gladelig inspiration till nattsvart vemod – det gäller att stå på stadiga ben. Jag skrattar gott också, tänker på att Jan Guillou tydligen ska ha sagt ”att fastna i skrivprocessen gör bara amatörer”, och jag tror honom, han vet nog vad han pratar om.

Nåväl, det är som det är. Livet som människa är upp och ned, sol och regn, det hör det sinnliga sinnet till. Jag behöver till och med påminna mig där i mörkret att jag faktiskt tror (och tror mig veta) att livet är någonting mycket större än det jag upplever från mitt lilla sinne (ego). Och skiftet är bara en tanke bort. Men när tankarna är negativa brukar jag be om hjälp. Jag ber till Gud att skingra dimman, med sikten klar – hålla ångan uppe.

För trots allt är det väl som Amma säger (och Jan kanske menar) ”Kom igång med ditt arbete och hjälp dina medmänniskor. Alla saker kommer att falla på plats. Oavsett vad dina tankar..”

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *