Om andlighet

Bhagavan om andlighet

Vi behöver alla förstå och inse att andlighet inte existerar på det sätt som vi kanske föreställer oss. Andlighet innebär inte en alternativ typ av livsstil, att leva ditt liv på ett särskilt sätt gör dig inte andlig. Om du väljer att leva ditt liv på ett annorlunda sätt, har du valt en annorlunda livsstil, det är allt. En livsstil med färre behov, färre önskningar, färre bekvämligheter, färre njutningar, det gör det inte mer andligt. Det är helt enkelt en annan livsstil.

Andlighet är inte en alternativ livsstil, utan att leva i sig. Om du upplever livet är du andlig. Om du kan relatera till andra människor är du andlig. Om du kan känna samhörighet med andra människor är du andlig. Om det finns frihet i dina relationer är du andlig. Om du kan acceptera dig själv som du är. Om du är bekväm med dig själv och vad du är. Om du väljer att leva en annorlunda slags livsstil, är det helt OK. Ett liv i tystnad, enkelhet och med färre önskningar och behov. Men om du inte kan relatera till andra, känna samhörighet med andra, om du inte kan acceptera dig själv för vad du är, är du definitivt inte andlig. Du kan vara väldigt påläst i andlighet och filosofi. Du kan be och meditera regelbundet. Du kan leva väldigt strikt. Det gör dig inte andlig. Det handlar inte om vad för slags liv du väljer att leva, utan hur du är. Du kan vara en affärsman, en miljardär. Du kan vara en skådespelare i Hollywood, en atlet, du kan vara en lärare, en dansör, en konstnär, du kan vara vadsomhelst.

En gång fick Bhagavan frågan av en sökare, ”Vad anser du, Bhagavan, vara ett av de viktigaste koncepten med Oneness?”, även om det inte är ett koncept, men det var så han formulerade frågan. Bhagavan sa, ”Jag skulle säga att det viktigaste är att vara sig själv”. Det kan låta väldigt simpelt eller obetydligt jämfört med att bli upplyst, eller upptäcka din sanna gudomliga natur, eller att veta att du är den eviga anden. Det kan låta väldigt vardagligt jämfört med alla dessa uttalanden. Men det är egentligen allt vad det är. Om du är dig själv, finns det inget bättre än det. Det är då som världen omkring dig är säker. Det är då som du inte utgör något hot för någon annan, när du är dig själv. När du är dig själv slutar du att klaga. När du försöker att bli något som du inte är, kommer du att döma dig själv och världen.

Tack Oneness Nordic
och även Niklas Blomkvist för texten.

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *