OM

Vi var tre stycken som åkte ner till Flowering i Stockholm igår för att delta på en kväll med Anette Carlström. Kvällen bjöd på satsang, mantrasång och OM (Oneness Meditation). Jag kände för några dagar sedan att jag ville åka, att det var meningen att jag skulle åka. Karin och Camilla ville följa med, så det gav än mer glädje till resan, sällskap och några att dela upplevelsen med.

Jag såg framemot att lyssna till Anette eftersom hennes livsväg följt Oneness så många år nu och givetvis att få uppleva en OM i verkligheten. Och det som överraskade mig mest var min glädje när vi sjöng mantran. Hela kroppen reste sig upp och dansade med. Det var så vackert och livfullt. Jag kände kärlek till mantrasångerna i hela mitt hjärta.

Jag har börjat införa mantran till mina yogaklasser och har även anmält mig till en kurs i mantrasång. Måste helt ärligt säga att förut var jag hämmad att sjunga. Det skar inom mig. Min självkänsla var låg och ängslig inför tonerna som kom ut och sinnet skyddade sig med att det här var minsann soooooo boooooring! Det här var inget för mig (sa sinnet) och gav upp.

Tänk så fel jag hade, tänk vad mycket i sinnet jag var. Att sjunga mantran är att öppna hjärtat för livskraften, att möta själen. Hela min kropp älskar det. Den vaggar sakta med eller som igår reser sig upp och dansar. Tonerna strömmar och leendet brett från kind till kind. Jag känner hur tonerna egentligen är vibrationer. Vibrationer som är i full samklang med livet, självaste kärnan. Eller som Anette beskriver det, närvaron. Närvaron som vi alla har inom oss och när vi släpper fram den och låter den expandera och flöda som den vill, då börjar äntligen livet levas till fullo och vi känner sann glädje.

Tack Anette för en vacker kväll!
Namaste Savita

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *