Rörelse från

Bhagavan om Rörelsen från det som är 

Större delen av vårt mänskliga lidande kommer från att vi ständigt försöker bli någonting annat än vad vi är. Sri Bhagavan säger, ”Lidande är rörelsen från ’det som är’ till ’det som borde vara’.”

Denna ständiga ansträngning att bli någonting annat, att försöka röra sig från avundsjuka till frihet från avundsjuka, från dålig till bra, från oförstånd till förstånd, från operfekt till perfekt, från ohelig till helig, är kampen som har pågått i det mänskliga sinnet i tusentals år nu.

Varje civilisation, kultur och religion har skapat en bild av den perfekta människan. Vi försöker ständigt uppnå det idealet. Om vi inte har kärlek är det lönlöst att försöka älska. Vi blir inte perfekta genom att ändra oss själva. Vi blir perfekta genom att vara medvetna och acceptera oss själva som vi är.

Begynnelsen av kärlek är att se, stanna med och acceptera faktumet att vi inte har kärlek. När vi försöker att älska, förgör vi oss själva och andra. Människans största lidande är inte begäret efter gott rykte, berömmelse, pengar eller föda. Det verkliga lidandet är att inte kunna vara som man är. Om vi inte försöker att bli någonting annat än vad vi är, upphör all konflikt. Där det inte finns konflikt, sker inget slöseri av energi. Det finns en stillhet i energin.

Det är då som enkla saker, som att promenera, äta eller dricka ett glass vatten, ger glädje. När vi är uppslukade i att försöka bli någonting, är vi omedvetna om allt vackert i livet. Glädje är inte något som man uppnår, som vi föreställer oss det – det är att vara som vi är. Transformationen sker när vi kan vara som vi är.

Tack Oneness Nordic
och Niklas Blomkvist för texten.

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *