Säga Ja

Efter ett längre inlägg på en privatgrupp på Facebook så avslutades det med frågan; Är det fler som känner igen sig i ”svara Ja för fort” och hur tänker/gör ni – före och efter?

Här kommer mina tankar som jag delade på frågan…

Jag känner verkligen igen mig, dock har jag frigjort mig från detta i stort och mycket. Kan inte ta åt mig äran helt själv, barnen har visat mig vad jag behöver prioritera och den tid jag lyckas få över ägnar jag så gott jag kan till mig själv, för att fylla på mina depåer med det som ger mig energi.

Vissa ’jobb’ som yoga, skrivande, retreater ger mig kraft och andra ’jobb’ (eller åtaganden) som jag förr sagt Ja till dränerar mig. Jag har lärt mig att lyssna noga. Och jag lär mig än mer att lita till vart Universum vill ’ha’ mig.

What calling for me?

Tex så har jag haft världens motstånd mot mina seanser och medialasittningar, men jag vet att det är ett viktigt uppdrag i mitt livsval, det som jag valde det här livet, och jag ser mer och mer att det är mitt ego som spökar och slänger ut dåligt varsel… det är inte sant – Universum belönar mig och uppmuntrar mig.

Så kontentan för mig är att säga Ja till det som får hjärtat att sjunga eller känslan av mening, Säga Ja inom rimliga gränser. Jag är människa, jag behöver balans och tid till återhämtning.
Jag stärker mig att säga Nej till människor, situationer och åtaganden som dränerar mig eller inte ger mig mening. Det som känns energilöst eller tomt (som falskt eller osant). Det som ger mig en känsla av klump i magen och får mig att sova oroligt om natten.

Men det viktigaste jag tränar på just nu är att säga JA till det Universum vill visa mig. Det som jag kanske inte ens tänkt eller planerat förut. Jag tänker på när Louise L Hay fick frågan hur hon planerat och strukturerat sin framgångsrika karriär. Jag hade ingen plan svarade hon, Jag svarade bara mina mail och telefonsamtal.

Där vill jag vara, släppa egot och tanken, släppa taget om lilla människan Sofia och låta det stora alltet – Livet – föra mig fram!

Förresten,  de gånger jag sagt Ja för fort, vilket jag gjort många ggr, så har jag nu lärt mig att jag har rätt att ändra mig. Det jag känner är sant för mig. Och jag måste vara min bästa vän.
Jag ändrar mig. Jag tackar nej, avbokar. Det går jättebra för mig. Kanske inte alltid för ’dem’ men det är inget jag kan göra något åt. Det bästa jag kan göra för mig och alla andra är att vara sann.

Och ju mer jag tränar på det, desto lättare lär jag mig att se mina egna mönster och fallgropar så att mer och mer säger jag nu Nej direkt och slipper krångla till det och avboka sen.

♥ Ärlighet mot mig själv är att vara ärlig mot andra ♥

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *