Sinnesnjutning

Lämnar barnen och Nogge vid poolen. Strosar bort en bit efter stranden. När jag närmar mig så vinkar massören glatt och välkomnande.

Får sätta mig ner och stoppa fötterna i en balja, hon börjar med att tvätta mina fötter rena från sand.

Vyn är underbart vacker. Lång sandstrand som sträcker sig åt båda håll längre än jag kan se. Vågorna och det oändliga havet. En hund som springer längs stranden. Ibland fångar den något att äta. Funderar om hundar äter krabbor. Något är det som den tuggar i sig…

Lägger mig skönt till rätta på madrassen. Och hon börjar Thaimassagen.

Allt så tyst och stilla. Jag använder alla mina sinnen och tar in upplevelsen.

Hör bruset från vågorna som slår stillsamt mot vattnet. Tänk att tom. vågorna är stillsamma. Här behövs ingen meditationsmusik. Ibland hör jag några som passerar förbi på stranden, lite röster i fjärran. Några båtar som puttrar. Kanske fiskebåtar eller en tur med turister som vill snorkla vid revet jag skymtat längre ut i havet.

Doftar hav, vind, liniment till dom muskler som behöver mjukas upp extra. När jag andas så är luften varm och ljummen.

Ligger i bikini och det är alldeles lagom varmt. Egentligen är det väldigt varmt. Men eftersom jag ligger så nära havet i denna massage-hydda så fläktar vindarna skönt. Njuter av massagen och försöker vara närvarande helt i den kroppsdel hon masserar. Vill att kroppen ska få ta emot och njuta till fullo. Men jag är så dåsig och slumrar till emellanåt.

La dolce vita

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *