Skrivkramp

Under massagen igår så kom jag med Kickas hjälp till än mer insikt. Jag började se klarare på vad som stoppar mitt (skrivar)flöde, vad jag är rädd för. Och eftersom min underarm (även kallad musarm) krampar och smärtar när jag ska till och skriva på min bok så blir det väldigt lätt för mig att sluta skriva och istället bädda in mig själv ännu en kväll under offerfilten i soffan.

Intressant var det imorse när jag och Gunilla var iväg på Företagsfrukost och jag berättade för Gunilla som faktiskt arbeter med ergonomi om min sk musarm, jag sa att jag vet att det inte är ergonomiskt, det är helt klart en mental/känslomässigblockering. Och då frågar Gunilla mig om jag känner av smärtan och blockeringen när jag bloggar också och då hörde jag en polett trilla ner inom mig – men jisses, det känner jag ju inte! Det är aldrig blockering och smärta när jag bloggar bara när jag öppnar ett av mina byrålådsalster (läs: worddokumnet) och sätter mig för att skriva. Blockeringen, och tro mig den starka smärtan i underarmen, skiljer sig alltså stort mellan att öppna datorn och skriva på bloggen och att öppna datorn och skriva i word. Så himla löjligt kan tyckas, men ändå så sant. Kropp, sinne och själ är ju starkt sammanlänkade. Jag öppnade mina favoritböcker och läste på om Arm och här är lite axplock som jag känner stämmer in på mig.

Smärtor i armarna signalerar att du inte längre känner att du är till nytta, och att du tvivlar på din egen kapacitet … Höger arm står för givande. Råd ges att omfamna möjligheten med öppna armar.

Om du tvivlar på din förmåga eller vilken nytta du egentligen gör, inse att denna mentala inställning är reslutatet av att du lyssnat på den lilla rösten i ditt huvud som göds av egot. Lita till att Universum endast ger dig vad du kan hantera och att du kommer att nå dina mål med stillsamt självförtroende och kapacitet. Gör dig av med smärtsamma tankesätt och ladda dig själv genom att omfamna livet till fullo.

Kroppen talar till dig
Lise Bourbeau 

Representerar möjligheten och förmågan att ”ta in” livserfarenheter. Affirmation; Kärleksfullt, obesvärat och glatt bevarar och omfamnar jag mina upplevelser.

Du kan hela ditt liv
Louise L Hay

När jag gick till sängs igår så tog jag fram ett A4-block för att skriva (alltså inte ett worddokument) och jag klarade knappt skriva en sidan innan krampen tog över. Jag ser verkligen framemot helgens Vajra Paatra-kurs och att min kropp så kärleksfullt visar mig vad för något som hämmar mig från att leva det liv jag vill leva, leva livet fullt ut. I helgen ber jag att få möta och på så vis läka mina blockeringar och öppna upp mig för mitt skrivande och livet. Jag ber om att få nycklarna och släppa ut min soulvoice.

Den här texten plitade jag ner med stor ansträngning igår. Texten flödade fram men det stakade sig som sagt i armen.

Jag minns att det började som en viskning inom mig. ”Befria mig! Släpp ut mig. Du är fångvaktaren och jag vill ut nu. Med mig utsläppt kommer ditt liv te sig helt annorlunda. Det finns inget att vakta. Jag ska göra även dig fri från dina förpliktelser och din tristess, om du bara släpper ut mig”

Jag såg ner in i mörkret bakom gallret kom rösten ifrån. Jag kände mig osäker. Någon som är inlåst bakom lås och bom och som jag blivit ombedd att beskydda borde jag inte lyssna till. Jag började dra öronen åt mig som många gånger förr. Jag vill inte höra nå mer för idag. Om jag inte hade helt fel så gnatade rösten bakom gallret varje dag, så även imorgon. Jag höll krampaktigt om min nyckelknippa och gick min väg.

 

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *