Solljus

Vaknar lycklig! Det är speciellt att vara tillsammans hela familjen på sån liten yta. Den kan säkert gå en på nerverna om det blir för länge. Men nu med 2 nätter på hotell är det alldeles underbart! Vi sitter i sängen och spelar Yatzy innan vi intar hotellfrukosten. Och sen blir det äventyrsbad hela förmiddagen. Barnen badar och badar. Jag trivs bäst i den varma bubbelpoolen. Och smiter faktiskt iväg och lägger mig i solariet en stund. Inte alltför sunt, jag vet. Men sanningen är att jag älskar att sola. Jag älskar värmen och tiden för mig själv. Solar absolut solarium med måtta och respekt, det blir kanske 4-6 ggr/år.

På tal om solen. Jag är så otroligt inspirerad av boken ”Leva på Ljus” som jag slukar just nu. Jag läser inte bara den rakt upp och ner. Nej, jag läser i studiesyfte. Egenstudie för min egen del. Så pennan är med i högsta hugg och jag antecknar och stryker under på var och varannan dag.

För mig är det en röd tråd som går igenom mitt liv. För några år sedan fick jag till mig Ljusprojektorn/MonokromtLjus de behandlingar jag har med Ljus och Färgterapi. Genom dessa behandlingar ges kroppen möjlighet att balansera sig själv. Sen guidar mitt hjärta mig till Indien och Sunyogan där jag träffar Umashankar som lär ut en meditation genom att se på solen. Han berättar också om sin upplevelser av att helt leva genom Solens energi dvs leva längre perioder utan mat och vatten. Och nu har jag alltså boken Leva på Ljus i min hand och där berättar författaren Jasmuheen om sina upplevelser som är nästan identiska med Umashankar förutom att hon lever helt på Prana – livsenergi.

Under eftermiddagen tar jag en skön promenad ensam med mina tankar. Jag har en favorit plats vid älven och där sätter jag mig och gör min Sunyoga. Jag upplever den härligaste Sunyogan jag upplevt sen jag var i Indien. Det känns att hela min kropp är i balans och harmoni.

Det känns som det håller på att utvecklas något inom mig. Jag vet inte exakt vad ännu. Ett val kanske. Jag har många val framför mig. Må jag finna styrka och mod att välja med hjärtat.

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *