Sunyoga

Sunyogi UmasankarSunyogi Umasankar

 

Jag kände det direkt, att jag måste åka till Indien och delta på hans kurs i Sunyoga. Det här var maj 2010 och jag hade ungefär fem veckor tills kursen skulle hållas i Ghatal och Lachipur (en stad och en liten by) några timmar inåt landet från Calcutta. Jag gick emot alla rädslor, sinnet vek sig av utmattning när själen tog över och styrde allt från visumansökan, mailkontakt och några veckor senare satte mig på planet till solen – till Indien.

Hela resan var gudomligt vägledd, jag kände att det fanns inget att frukta. Jag hade inte ens något val. Tänker på det Byron Katie säger, att det finns inga beslut att ta. Precis så var det, jag hade inget beslut att ta, beslutet var redan taget, långt bortom min kontroll, allt verkade arrangerat från ett högre plan, kartlagt och ombesörjt. Jag behövde bara åka med, åka dit. Det var min uppgift och inte ens den gick att resonera med, jag styrdes inifrån (uppifrån) som en autopilot.

Nu åker jag dit igen, med en grupp människor på en yogaretreat. I november återvänder jag till byn Lachipur som fick mitt hjärta att smälta, inte bara av värmen utan i synnerhet av alla människorna. Om resan blir av eller inte är inte för mig att bekymra mig med. Det finns inga beslut att ta. Även denna gång är allting väglett. Som allt här i livet. Om jag åker så är det gudomligt arrangerat och blir det för få bokningar och jag blir kvar hemma så är det också gudomligt planerat. Allt är som det ska. Men i mitt hjärta vet jag att jag återvänder en dag… autopiloten viskar så.

Här kan du läsa mer om Sunyoga och Sungazing (vilket är samma sak, att meditera genom att se på solen).
Och här finner du all information om Yogaretreaten.

 

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *