Tjejfest

Är bjuden på trevlig tjejfest ikväll hos en mamma på dagis, hon har ett namn också, Elisabeth heter hon. Hon har bjudit över ett gäng med ”tjejer” för att mysa och umgås under temat Spa. Ansiktsrengöring, massage, bastu, meditation osv. Tassa runt i morgonrock en lördag eftermiddag/kväll och skratta och ha mysigt!

Kom att tänka på Sex in the City filmen som jag tycker så mycket om – får en känsla av att det blir lite så ikväll.

Nu är det ju så att jag är små krasslig fortfarande, snörvlar och hostar. Så jag har ringt Elisabeth och tackat nej till ikväll. Känns inge kul. Men känns rätt när jag lyssnar på kroppen. För när jag lyssnar till min kropp så säger den mig. Klä dig varmt och skönt, ta det lugnt, gör helst ingenting och gå absolut inte utanför dörren. Vila nu. Du behöver vila.

Så har min kropp sagt tusentals gånger förut. Fast då har jag hållt för öronen och sprungit på ännu snabbare, livrädd för rösten som pockar på uppmärksamhet. Livrädd att lyssna på vad den säger. För om jag lyssnar på den, vad ska då alla andra säga och tycka? Jobbig tanke har det varit förut. Och tänk om jag missar nått, huuu

Nu känner jag mig trygg i mitt beslut. Kroppen har talat. Kroppen är en tredjedel av mig och jag respekterar den till fullo! (Dom andra tvåtredjedelarna är sinne och själ. Sinne är för mig hjärnan/tankarna och själen är hjärtat/känslorna, och när jag är i balans, så är det kärleksfullt samspel mellan dessa tre så ser jag på det)

Nu skall jag njuta av vilan

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *