Vardagen

Vaknar av mig självt och hinner precis stänga av ringklockan innan alarmet, klockan är 04:59. Kliver lätt och glatt ur sängen för en morgonpromenad.

Klar morgon med dis, dimma och dagg… känns att det kommer bli en underbar dag. Lycklig av känslan av att uppleva en gryning till fots. Solen reser sig sakta över träden. Känns som solen är lite långsammare nu på sensommaren, tar sig tid och är närvarande…

Hem och tar tag i morgonbestyr, dusch, kaffe och tidning. Njuter av stunden. Njuter av tystnaden. Det hör till ovanligheterna att jag får väcka barnen och idag är en sådan dag. Mysigt att snusa på barnens varma kinder och se dom små liven vakna upp. Det luktar speciellt av ett nyvaket barn, mmm

Allt flyter smidigt och lätt och vi är i god tid till dagis och fritids. Barnen är glada, personalen lite charmigt förvirrade, precis som det ska vara en första dag efter ledighet.

Kör mot jobbet i Falun och lyssnar till Adam och Gry som är tillbaka i etern. Allt känns som vanligt. Känner lycka och glädje – märker hur mycket jag tycker om rutiner och vardag. Lovely Monday är ett begrepp som är sant för mig. Tacksam över mitt liv. Tacksam över mitt arbete. Tacksam över mitt arbete som inte känns som ett arbete. Tacksam över semester och ledighet.

Tacksam över vardagen.

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *