Vem blir jag av att …

Sol och maskrosor

Vem blir du av att göra det, frågade en coach under en utbildning jag gick. Och den frågan har följt mig. Tex vem blir jag av att vara hemmamamma, marknadsansvarig (som jag var då på Köpcentrum), yogalärare osv.

Ibland när jag inte vet vart jag ska eller vilken väg jag vill välja så brukar jag fråga mig ”vem blir jag av att  …”. Vem jag blir av att umgås med henne eller honom, vem blir jag av att gå den här kursen, jobba med det här? Vem blir jag av att äta kött, dricka kaffe, äta socker? Vem blir jag av att vara vegan, dricka gröna drinkar, meditera?

Och dessa frågor hjälper mig då jag står inför livets alla val. De visar mig vägen. För hur det än är så är val av aktiviteter, kläder, resor, vänner, mat en sorts identifikation av den jag är. Mina val visar mina drömmar och ambitioner. Nog för att val har skett slumpvis många gånger och livet har sitt lilla finger med i livspusslet, men det visar mig i allafall vem jag vill vara och vilka vägar som leder mig dit och belyser verkligen de vägar som leder mig bort.

T ex så drömmer jag om en sommarstuga vid vattnet. Och jag anmälde mig igår till en visning, bara för att känna känslan och visa universum mina intentioner. Men så började tankarna gå, att vore det inte bättre och mycket billigare att bygga en pool istället för att köpa en sommarstuga i behov av renovering? Och då tog jag hjälp av frågan; Vem blir jag av att vara poolägare? Vem blir jag av att ha en sommarstuga? Och där har jag svaret, jag vill vara den där sommarstugemamman. Jag vill ge mig själv och barnen upplevelsen av ett enklare liv med större naturupplevelser. Jag tror mig bli en lugnare, tryggare och mer närvarande människa vid en stuga vid vattnet.

Och ofta är det där svaren landar, att jag vill bli en tryggare, lugnare, gladare och mer närvarande människa. Oavsett om jag väljer vad jag ska äta, aktivera mig med, förkovra mig i eller vilka jag umgås med så är det det jag vill uppnå. Friden och förnöjsamheten – det är min gps genom livets oändliga val och möjligheter.

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *