Carpe diem

Livet pågår precis just nu och jag märker att jag blir bättre och bättre på att stanna i nuet. Inte för att jag fysiskt kan gå någon annanstans men expert att på att i tanken dra iväg har jag minsann varit. Och då missar jag ju allt som pågår här och nu.

Det där har jag vetat länge att det är viktigt – carpe diem – fånga dagen. Det luriga för mig har varit hur jag lyckas leva här och nu hela tiden och inte bara korta stunder. Boken jag nyss läste ”Women, food and God” inspirerade mig ännu mer i detta. Hon talar om att våra viktproblem (upp eller ner) eller vårt negativa förhållande till mat i mångt och mycket baserar sig på just detta, att vi äter utan att vara närvarande. Äter utan att vara medvetna. Och den viktigaste nyckeln till ett hälsosamt förhållande till mat och således en hälsosam kropp är att äta medvetet. Medvetet = här och nu. Fånga stunden. Fånga måltiden.

Jag tränar detta varje måltid nu. Ibland kommer jag på mig med halva tallriken tömd, men de flesta gånger stannar jag upp innan, andas och slappnar av. Känner in. Och sen börjar jag äta. Medvetet.

Det är magiskt. För att inte tala om när jag väl lyckas få tag på något supergott kaffe här (vilket förövrigt är ganska svårt) – gudomligt gott när jag uppskattar det och dricker det med närvaro. Mums!

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *