Djävulsdansen

Så äntligen börjar det, programmet jag så sett framemot – Djävulsdansen, ikväll kl 21.00 på  SVT 1. Jag plöjer boken Bli fri från ditt medberoende, läser den om igen… den ger insikter om mig själv och det medberoende jag lider av och framför allt ger den hopp och bringar ljus till att resa sig över sitt eget medberoendemående och faktiskt må bra. Jag är på god väg, även om det är mycket kvar och resan är från dag till dag – livet ut.

Antar att en gång medberoende alltid medberoende, det går att lära sig leva med det och framför allt lära sig leva annorlunda än de gamla strategierna som utvecklats sedan barnsben. Jag vill lära mig leva annorlunda. Leva inifrån mig själv och ut, istället för att det utanför får sitt eget liv inom mig.

Jag är tacksam att jag för länge sedan förstått, långt innan jag förmått, att det som saknas i mitt liv är jag själv. Det jag så febrilt letat efter är mitt eget inre… barn. Det är henne jag övergivit och det är utan henne jag är bar, vilsen, tom.

Mitt medberoende utvecklades när jag övergav mitt inre barn, så jag ser mig inte bara som medbereonde utan också, och i synnerhet, som ett Vuxet Barn.

”Men ju mer jag läser, ­slukar om medberoende, Melody Beatties ”Bli fri från ditt medberoende”, Tommy Hellstens ”Flodhästen i vardagsrummet” så förstår jag att det har funnits med mig hela tiden. Sen jag var liten. Smärtan.”

Programledaren AnnSöderlund
om sitt medberoende, Aftonbladet

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *