Fiskögon

Som ett led i min arbetsplanering dvs balansering så har jag nu återhämtningsdagar inplanerade och även mer tid till barnen. Mitt mål är att finna bättre balans mellan arbete – familj – egen tid. Jag känner att balans är det jag behöver.

Så idag hade jag planerat en eftermiddag med barnen. Jag hämtade dom kl 14.00. Vanliga dagar hämtar Nogge dom kl 16.00 och jag kommer oftast hem vid 17.00/18.00.

Och det var en ljuvlig eftermiddag för mig. Bara att vara hemma. Få vara med barnen. Laga middagen. Andas.

Till middag ville jag göra fisk. Och Maya protesterade direkt och efter förhandling köpte jag fiskpinnar till henne. Lax till mig och Nogge. Oscar däremot ville absolut ha en fisk med ögon, en riktig fisk som han uttrycker det.

För 2 år sedan var vi till Sicilien på semester och på en restaurang där åt Oscar fisk, och fick in en hel orensad fisk på tallriken. Han mumsade och åt. Och efter den måltiden är han helt övertygad om att fisk det är en sån med ögon och fjäll kvar. Vanliga laxkotletter och ett paket torsk är något helt annat!

Så vid fiskdisken på Ica pekar han mot en Regnbåge och säger, den vill jag äta idag! Där brister mina matlagningskunskaper men efter råd från killen i disken så åker vi hemåt och tillreder den.

Och Oscar mumsar och äter upp hela!

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *