Flöde

Jag läser just nu en bok av Gabrielle Roth om De fem rytmerna, varav en rytm heter Flöde. Boken handlar om dans, jag skulle beskriva det som guidad frigörande dans. En dans för att sätta energin i rörelse. Min tro är att vi består av energi och att våra kroppar mår som bäst när energin är i flöde. Då släpper stress och oro taget om oss och vi kan komma i kontakt med vårt sanna jag och uppleva sinnesro.

Det finns ju massor av olika sätt att balansera energierna i vårt system och yoga är ett sätt. Själv har jag en längtan av att komplettera yogan med något mer och det som känns rätt för mig är dans och sång. Och nu menar jag att dansa som om ingen såg dig, dansa för att få flöde och läkning i kroppen, dansa i ren glädje och också dansa i sorg. Möta det vi känner i dansen, i rörelsen.

Och så min längtan till sången, egentligen är det rösten jag vill använda. Jag känner sådant energiflöde efter att ha skrikit, som jag skrev om igår och jag kan känna det när jag chantar. En dröm jag har är att lära mig kulning. Vara ute i skogen och öppna upp …

YogaRelease kom till just av den anledningen att jag vill dansa. YogaRelease kommer jag förhoppningsvis att utveckla mer var efter. 25 feb och 17 mars bjuder jag in till dessa klasser och jag önskar att du vågar komma om du som jag känner en längtan. Jag ska göra mitt allra bästa för att du skall känna dig trygg i dansen, eller jag borde nog säga rörelsen, rörelsen som din kropp vill göra. Och musiken kommer vara vacker, rytmisk och lockande så att kroppen dras med och vips så kanske du kopplat ur hjärnan och dansar med hjärtat, dansar som om ingen såg dig.

 

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *