Hälsorapport v 10

Måndag

En dag där jag samlade mycket mod och följde ett beslut jag tog under helgen. Jag avslutade något stort och öppnar upp plats, utrymme och framförallt energi för något nytt! Stolt över mig själv! Mycket stolt! Min kropp jublar, jublar och firar att jag äntligen lyssnat på den och fattat ett mycket hälsosamt beslut.

Äter bra, fortsätter med lätthet min vegetariska kost. Äter lunch i stillhet och tystnad ensam på min mottagning – skönt med tid till reflektion. Inget onyttigt idag, däremot mycket frukt och en smootie.

Njuter av yogapasset i kyrkan och alla lovely shining faces – I´m blessed!

Somnar lycklig och helt slut, det tar på krafterna att göra avslut!

Tisdag

Tvärtrött, MEN går ut och går ändå – och är tacksam för det så fort jag kommit iväg några hundra meter. Luften och energin är magisk! Går även en solpromenad på eftermiddagen, skönt!

Äter nyttigt idag igen, gröt till frukost, sopplunch med sallad till lunch och rotfrukter i ugn till middag. Smootie och frukt. Mindre lust efter kaffe… lite skumt, suget har varit så stort de sista dagarna, den sista veckan… funderar på om det kan hänga ihop med mitt beslut igår, Inre stress inför beslutet = mycket kaffe. Mental och själsligt lugn efter beslutet = mindre kaffesug Snacka om att kropp, sinne och själ hänger ihop. Tack kroppen för att du pratar med mig!

Känner mig trött i huvudet, men pigg och lätt i energikroppen, den fysiska kroppen är också lite trött – men ändå känner jag mig pigg!

Förvirrad? … något!

Onsdag

Lite för mycket på agendan idag, coaching, medialsittning, lunch möte, annat möte, möte med snickar´n och avslutade arbetsdagen med Yogaklass… som tur var! Jag fick för mycket splittring i min dag, jag noterar och lär, gör annorlunda nästa gång!

Skönt för kroppen – morgonpromenaden och yogan och att jag äter bra och vegetariskt fortfarande – stolt över mig själv!

Men trots detta sköna för kroppen så är det ”error” på kvällen, känner mig frussen och upplever febervärk  – rädd att jag ska bli sjuk – tänker om – tänker att kroppen blir frisk under natten!

Torsdag

Vaknar frisk och pigg – skönt att det läkte ut under natten. Tackar för tankens kraft!

Idag är det en mer balanserad dag med hela två yogapass (Må Bättre och en privat grupp)  -mindre på schemat och mer tid emellan de olika åtagandena – jag är närvarande och andas!

Mysig kväll med barnen och när de somnat tid till skrivande.

Äter bra; smootie, sallad, qinuoa och frästa grönsaker och så mindre bra; en bars 4 koppar kaffe och en cappuccino

Fredag

Små stressig dag som började med att jag småsprang flåsande efter Eva på morgonpromenad – kände mig fräsch och redo för businessmöten direkt efter – NOT!

Efter en stressig förmiddag kunde jag ”pusta” två timmar på min mottagning och beta av lite kontorsjobb som låg och väntade – skönt!

Fredagsmyser med familjen – men är inte närvarande – tankarna går som oroliga moln i huvudet, inte bra – och det blir inte bättre av att jag äter massa onyttigt (sött) och dricker kaffe heller – när jag ska sova ligger jag med hjärtklappning och sus i öronen – kan inte somna såklart – skriver ur mig, läser, skriver, läser… somnar efter 02.00 suck!

Bannar mig själv för att jag är så ”tön…” och fastnar i mina löjliga orosmoln, som är som rosa små puffmoln i jämförelse med det som händer i verkligheten, Tsunamin i Japan t ex –

Lördag

Vaknar redan vid 05.00 och inser jag inte sovit länge – grubblerierna kommer tillbaka – suck! Kroppen är trött, så jag väljer bort promenaden. Tassar istället ner och och sätter mig i en fåtölj, tänder ett ljus och mediterar – efter en halvtimme känns det bättre!

Jag har makten i mina händer att forma dagen som jag vill – jag blåser kärleksfullt men hårt på de små rosa orosmolnen och de skringras!

Dagen blir ljuvlig, utflykt till Vikarbyn och myskväll framför Melodifestivalen – själen sjunger och livet är gott!

Tar en promenad på morgonen när solen gått upp – skönt!

Äter massa onyttigt, fikabröd, choklad, dubbelnougat, chips och lite smågodis – huuuuu! Inbillar mig att jag lyckas balansera upp det med sallad till lunch OCH middag – betvivlar det starkt – grande gottegris idag!!!

Reflektion när jag går och lägger mig… Tacksam att mitt liv innehåller väldigt få sådana kvällar som igår och oerhört tacksam att jag oftast lägger mig med ett leende, en avslappnad kropp, ett tyst sinne och ett hjärta fyllt av tacksamhet att mitt liv är så bra!

Söndag

Mysmorgon – Maya tassade upp efter bärbara dvd´n och sen låg hon och Oscar bredvid oss i sängen och såg Nicke Nyfiken – mammalycka

En dag med mycket energi och ork: rensat förrådet… som jag gruvat mig för i några år, minst. Bjudit mor och far på middag, städat yogastudion, bloggat, fakturerat, haft yogaklass och promenerat och lyckas vara närvarande i allt – underbart!

Lyckan är som en fågel som slagit bo i mitt inre – den flyger ut ibland men finner allt lättare vägen tillbaka! Tacksam

 

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *